Török Gábor támogatná, Mráz ellenzi a halálbüntetést, de…

/ 2015.05.06., szerda 16:21 /
Török Gábor támogatná, Mráz ellenzi a halálbüntetést, de…

A tapolcai győzelme után lendületben lévő Jobbikkal szemben hasonló kormánypárti stratégiát tart célravezetőnek Mráz Ágoston Sámuel és Török Gábor; két állandó elemzőnk közt ugyanakkor komoly vitát váltott ki a halálbüntetés kérdésének napirendre tűzése. Páros interjúnk a csütörtöki Heti Válaszban. Alább meg egy részlet:

Mráz: A halálbüntetés, mint téma, rögtön megmutatta, hogy még a Vona Gábor-i értelemben vett néppártosodásnak is megvannak a határai. Orbán Viktor szóba hozta a kérdést, és huszonnégy óra alatt kiderült, hogy a Jobbik vezetése – gondolkodás és mérlegelés nélkül – gyors és nyers válaszokat ad egy ilyen horderejű ügyben. Nem mellesleg, az is világossá vált, hogy a baloldalnak nincsenek új, a szavazópolgárok többsége számára érvényes válaszai ebben a vitában.

Török: Miért, a miniszterelnöknek mi a válasza?

Mráz: A miniszterelnök középen áll, ő tematizálta a közbeszédet, és hagyta, hogy az állampolgárok számára világossá váljon: az ellenzék egyik része felelőtlenül gondolkodik, a másik része pedig csak a régi mantráját ismételgeti.

Török: Egy eldöntendő, igen–nem kérdésben hogy foglalhatna el köztes pozíciót? Vagy visszaállítjuk a halálbüntetést, vagy nem, harmadik lehetőség nincs. Ha mindenképpen választanom kellene, magam inkább a halálbüntetés pártján lennék, de a kérdés ilyen komolytalan felvetése nem más, mint színház, bohózat.

Mráz: Én viszont ellenzem a halálbüntetést – ugyanakkor felhívnám a figyelmet, hogy Orbán Viktor sem mondott olyat, hogy támogatja.

A május 7-i Heti Válasz terjedelmes Török–Mráz-csörtéjéből kiderül továbbá, van-e a Fidesznek csodafegyvere a Jobbikkal szemben, és Vona Gáborék erősödése eltolhatja-e egy olyan modell irányába a magyar pártrendszert, amelyben – Lengyelországhoz hasonlóan – két nagy jobboldali párt verseng a kormányzásért. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.