felsooktatasi-rangsor.hu/itthon/kinzo-kerdes-az-echo-tv-ben-de-ezt-miert-csinaljak-128988

http://felsooktatasi-rangsor.hu/itthon/kinzo-kerdes-az-echo-tv-ben-de-ezt-miert-csinaljak-128988

Történelemhamisítók

/ 2012.03.28., szerda 15:58 /

Horváth Csabát hallgatom Fiala János műsorában. A szocialisták volt főpolgármester-jelöltje a történelemhamisítástól óvja a hallgatókat Károlyi Mihály szobrának Siófokra telepítése apropóján, miközben tudva vagy tudatlanul átírja a múltat.

Azt mondja, a Fidesz 1944-et akarja visszahozni a Kossuth térre (ami a szándékot tényszerűen írja le, még ha csak az arculatról esik is szó), majd úgy folytatja, hogy Gömbös Gyula és Szálasi korát, ami viszont sehogy sem passzol össze a valósággal.

Gömbös Gyula exminiszterelnök akkor már nyolc éve halott, csak szobor alakban létezik, októberben azt is felrobbantják a kommunisták, Szálasi pedig a megszálló náci csapatok segédletével ugyancsak ebben a hónapban foglalja el a magyar közigazgatást.

1944 októbere szörnyű idő. Legitimáció tekintetében cezúra a magyar történelemben, ha jól értem az Alaptörvény preambulumát. Senki sem akarja rehabilitálni az akkor kezdődő vészkorszakot. Ellenkezőleg, a cél épp a legitim időszakok folytonossága lenne. Amennyiben az lehetséges.

A Kossuth tér arculati visszaalakítását szimbolikus jelentőségű lépésnek szánja a kétharmados többség. Például azért, hogy a jó - vizuálisan is - elváljon a rossztól. Vagy, Bereményi Géza után szabadon, hogy a fejekben ne keveredjenek miniszterelnökök és féldecik.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.