Tudta? Egy bandában zenélt Rókusfalvy Pál és Prőhle Gergely

/ 2017.12.07., csütörtök 18:00 /
Tudta? Egy bandában zenélt Rókusfalvy Pál és Prőhle Gergely

Abban az értelmiségi körben nem állt rosszul nekünk a dixie, másrészt nem tudtam elképzelni, hogy rockegyüttest alapítsunk – mondja Rókusfalvy Pál a Studium Dixieland Bandről. Az együttes ugyan már évek óta nem létezik, de ötévente azért színpadra állnak az egykori zenésztársak. Részletek a friss Heti Válaszban.

Amikor 1982-ben, a budapesti XI. kerületi József Attila Gimnázium harmadikosaira került sor, hogy összeállítsák a szalagavató bál programját, nem sejtették, hogy ez a feladat néhányuk életének elkövetkezendő tíz évét is jócskán meghatározza. Az egyik harmadikos fiú, Rókusfalvy Pál ugyanis úgy gondolta: érdemes lenne megszervezni egy zenei formációt, amely a bálon szórakoztatná a nagyérdeműt. A nevük Studium Dixieland Band lett, és valószínűleg a ’82-es szalagavató után nem maradt volna meg az együttes, ha a zongorista Prőhle Gergely be nem nevezi őket az 1983-as Ki mit tud?-ra.

A Heti Válasz cikkéből kiderül, hogyan született meg a formáció, és miért a dixie mellett döntöttek. Az egykori tagok beszélnek arról is, hogy miért volt meghatározó a helyszín, a József Attila Gimnázium, kik kezdték a Studiumban színpadi pályafutásukat, miért nem maradt fenn az együttes, és hogy van-e esélye az ötévenkénti jubileumi koncerteken kívül a rendszeres közös zenélésre.

 

 

 

 

A Studium Dixieland Band története a december 7-i Heti Válaszból megismerhető, a lap elektronikusan a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez a legnagyobb veszély a Fideszre: pár nap, és élesben látjuk

Az LMP mellett a Momentum is bejuthat a parlamentbe, az MSZP-nek viszont lehet, hogy 2018 lesz a sírkövére vésve – véli Mráz Ágoston Sámuel. A „solymári modell” a legnagyobb veszély a Fideszre nézve – mondja Török Gábor. Elemzők csatája a csütörtöki Heti Válaszban!

Boldogkői vs. Radnai – itt a nagy homeopátia-vita

Idén az európai tudományos akadémiák hatástalannak minősítették a homeopátiát. A médiában rendre Boldogkői Zsolt professzor képviselte a tudomány álláspontját, sorban „fogyasztva el” vitapartnereit. Most először áll vele szemben Radnai Andrea, a magyar homeopata orvosok elnöke. Nagy homeopátia-vita a csütörtöki Heti Válaszban.

Nincs több titok: ezért nem javul a magyar–amerikai viszony

Több mint egy éve nyert választást Donald Trump, de a magyar–amerikai kapcsolatok beharangozott változásából nem lett semmi. Tényleg obamista szabotőrök akadályozzák a viszony javulását? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

A legjobb ajándék karácsonyra a kultúra!

Élményt adni ma talán már népszerűbb, mint tárgyi ajándékot, hiszen az együtt töltött időnél semmi sem értékesebb. Nincs viszont könnyű helyzetben az, aki az ajánlatokat böngészi, ezért a friss Heti Válaszban segítünk átlátni a kulturális kínálatot.

Hogy lesz CSOK-ból nyaraló?

Némi kompromisszum vállalásával üdülőnek is kiváló ingatlanok vásárolhatók vagy építhetők a családi otthonteremtési kedvezmény millióból. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.