Tudta? Egy bandában zenélt Rókusfalvy Pál és Prőhle Gergely

/ 2017.12.07., csütörtök 18:00 /
Tudta? Egy bandában zenélt Rókusfalvy Pál és Prőhle Gergely

Abban az értelmiségi körben nem állt rosszul nekünk a dixie, másrészt nem tudtam elképzelni, hogy rockegyüttest alapítsunk – mondja Rókusfalvy Pál a Studium Dixieland Bandről. Az együttes ugyan már évek óta nem létezik, de ötévente azért színpadra állnak az egykori zenésztársak. Részletek a friss Heti Válaszban.

Amikor 1982-ben, a budapesti XI. kerületi József Attila Gimnázium harmadikosaira került sor, hogy összeállítsák a szalagavató bál programját, nem sejtették, hogy ez a feladat néhányuk életének elkövetkezendő tíz évét is jócskán meghatározza. Az egyik harmadikos fiú, Rókusfalvy Pál ugyanis úgy gondolta: érdemes lenne megszervezni egy zenei formációt, amely a bálon szórakoztatná a nagyérdeműt. A nevük Studium Dixieland Band lett, és valószínűleg a ’82-es szalagavató után nem maradt volna meg az együttes, ha a zongorista Prőhle Gergely be nem nevezi őket az 1983-as Ki mit tud?-ra.

A Heti Válasz cikkéből kiderül, hogyan született meg a formáció, és miért a dixie mellett döntöttek. Az egykori tagok beszélnek arról is, hogy miért volt meghatározó a helyszín, a József Attila Gimnázium, kik kezdték a Studiumban színpadi pályafutásukat, miért nem maradt fenn az együttes, és hogy van-e esélye az ötévenkénti jubileumi koncerteken kívül a rendszeres közös zenélésre.

 

 

 

 

A Studium Dixieland Band története a december 7-i Heti Válaszból megismerhető, a lap elektronikusan a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.