Tudta? Egy bandában zenélt Rókusfalvy Pál és Prőhle Gergely

/ 2017.12.07., csütörtök 18:00 /
Tudta? Egy bandában zenélt Rókusfalvy Pál és Prőhle Gergely

Abban az értelmiségi körben nem állt rosszul nekünk a dixie, másrészt nem tudtam elképzelni, hogy rockegyüttest alapítsunk – mondja Rókusfalvy Pál a Studium Dixieland Bandről. Az együttes ugyan már évek óta nem létezik, de ötévente azért színpadra állnak az egykori zenésztársak. Részletek a friss Heti Válaszban.

Amikor 1982-ben, a budapesti XI. kerületi József Attila Gimnázium harmadikosaira került sor, hogy összeállítsák a szalagavató bál programját, nem sejtették, hogy ez a feladat néhányuk életének elkövetkezendő tíz évét is jócskán meghatározza. Az egyik harmadikos fiú, Rókusfalvy Pál ugyanis úgy gondolta: érdemes lenne megszervezni egy zenei formációt, amely a bálon szórakoztatná a nagyérdeműt. A nevük Studium Dixieland Band lett, és valószínűleg a ’82-es szalagavató után nem maradt volna meg az együttes, ha a zongorista Prőhle Gergely be nem nevezi őket az 1983-as Ki mit tud?-ra.

A Heti Válasz cikkéből kiderül, hogyan született meg a formáció, és miért a dixie mellett döntöttek. Az egykori tagok beszélnek arról is, hogy miért volt meghatározó a helyszín, a József Attila Gimnázium, kik kezdték a Studiumban színpadi pályafutásukat, miért nem maradt fenn az együttes, és hogy van-e esélye az ötévenkénti jubileumi koncerteken kívül a rendszeres közös zenélésre.

 

 

 

 

A Studium Dixieland Band története a december 7-i Heti Válaszból megismerhető, a lap elektronikusan a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Zsuppán András

Találkozunk 2016-ban!

A Fidesz és a totális képviselet kockázata

„A hatalom, a pénz, a döntések mindig hordozzák a megosztás veszélyét. Előbb-utóbb lesznek, akikhez a hatalmon lévőknek muszáj mást szólni, valamivel indokolni, hogy miért nincs más értelmes választás, mint ők.”

Salgótarján nem Szeged – billegő körzetek Nógrádban

Makacs szegénység, elöregedés, lassú fogyatkozás: az ország legvidékiesebb megyéjében lenne ok a protestszavazásra. A megyeszékhelyen erős a baloldal, de a háromosztatú politikai térben a kormánypártnak a legjobbak az esélyei. A Heti Válasz választási sorozata ezúttal a két nógrádi választókerületet mutatja be. Részletek a friss lapszámban.

Egyetlen közautó 7–11 magántulajdonban lévőt helyettesíthetne?

Már 500 közautó áll a fővárosban közlekedők rendelkezésére, két-három év múlva pedig ezernél is több lesz. Külföldi tapasztalatok szerint tízszer ennyi saját járgányt helyettesíthetnek, de kérdés, hogy ez idehaza is reális-e. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.