Üdvözöljük a párhuzamos magyar valóságban!

/ 2018.05.29., kedd 09:20 /

Tegnap jelent meg az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat 2017-re vonatkozó felmérése, amelyből kiderült, hogy az egyes uniós tagállamok munkaképes (20-64 éves) lakosságának hány százaléka dolgozik külföldön.

Magyarország esetében ez az arány 5,2 százalék, ami azt jelenti, hogy hivatalosan jóval több mint 300 ezer magyar dolgozik valamelyik másik EU-országban. Ezzel a 13. helyen állunk – az első Románia (19,7 százalékkal), az utolsó Németország (1 százalékkal) –, a 2004 óta csatlakozott 13 ország közül csak a szlovénok (3 százalék) és a csehek (1,8 százalék) jobbak nálunk. 2007-ben 1,5, míg 2012-ben 2,4 százalékon álltunk. A 28 ország átlaga 3,8 százalék.

A hír két vezető hazai napilapban is címlapsztorit ihletett:

Érdekesség, hogy amíg a Magyar Időknél az 5,2 százaléknyi külföldön dolgozó 325 ezer embert jelent, addig a Népszava 340 ezret számolt.

Nem tisztünk igazságot tenni, egy dolog viszont tény: az elmúlt 6 évben több mint kétszeresére – 2,4 vs. 5,2 százalék – nőtt a külföldön dolgozó magyarok aránya.

Önök milyen címmel adnák ezt el?

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.