Úgy várták a feministák a „Messiást”, hogy észre sem vették, amikor eljött

/ 2018.05.11., péntek 14:15 /

„Gyermeked születése tesz férfivá téged, nélküle egy elkezdett torzó, egy be nem fejezett vázlat vagy! Ezt akarod?!”

Ezt a részt osztogatták felháborodva Böjte Csaba férfiaknak írott leveléből tegnap elég sokan, s mi tagadás, először magam is elcsodálkoztam sorain. Épp ő mondja? A saját gyereket tudatosan nem vállaló férfiak nagyon szűk csoportjának (római katolikus papok) tagjaként?

Az egész levél ismeretében: egyrészt köszönjük, hogy a szerzetes olvassa a Heti Választ. Demográfiai ténycikkünk sarkallta ugyanis írásra. Másrészt: Böjte határozottan buzdítja a férfiakat a gyerekcsinálásra, az kétségtelen, de megijedni ettől már csak azért sem kell, mert ajánlás ez, nem kötelező megfogadni. Más miatt fontos ez a levél.

Azért fontos, mert odaviszi a diskurzust, ahol az eddig sosem járt.

A férfiak oldalára. Az ő felelősségüket firtatja ugyanis.

Hányszor kérték ki maguknak feminista nők, hogy beleszóljanak az életükbe, hogy a gyerekvállalással azonosítsák őket! Sokszor. Szerintem gyakran indokolatlanul, hiszen a szólásszabadság mindenkit (popénekest, házelnököt, papot, feminista aktivistát) egyaránt megillet. A miniszterelnököt is megilleti. Az ő szavának viszont nyilván nagyobb súlya van, hiszen hatalma van alakítani a jövőt. Orbán Viktor pedig a minap azt közölte: a magyar nőkkel akar szövetséget kötni. Már azért, hogy több gyerek szülessen.

Na, ezt az egyoldalú, a gyerekeket automatikusan a nőkhöz rendelő, nőktől váró Orbán-féle gondolati konszenzust rúgta fel most – nem egy főfeminista, hanem egy katolikus szerzetes: Böjte Csaba.

S hogy bármi haszna lesz-e? Aligha fognak férfiak hirtelen gyereket nemzeni, csak mert elolvasták.

Úgy viszont lehet, hogy végre elkezdjük vizsgálni annak az okát is, hogy a férfiak számára miért nem vonzó a gyerekvállalás. Mi hiányzik hozzá? Van-e az államnak bármilyen feladata ezen a „térfélen”?

Jelenleg ugyanis semmilyen adat, felmérés nincs erről.

Ami meg baj.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.