valasz.hu/itthon/bun-es-slussz-nem-lagyulnak-a-magyar-evangelikusok-homoszexualitas-ugyben-124673

http://valasz.hu/itthon/bun-es-slussz-nem-lagyulnak-a-magyar-evangelikusok-homoszexualitas-ugyben-124673

Ügynökvád a volt Magyar Nemzet-főszerkesztő ellen – Pethő Tibor válaszol

/ 2018.04.22., vasárnap 18:00 /
Ügynökvád a volt Magyar Nemzet-főszerkesztő ellen – Pethő Tibor válaszol

Nem igaz, hogy a tulajdonos súgta a kampányban botrányokat kirobbantó Magyar Nemzet-cikkeket – mondja Pethő Tibor. A múlt héten bezárt napilap munkatársát irányváltásról, médiaháborúról és a nagyapját ért ügynökvádról is kérdeztük. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Pethő Tibor családjának története szorosan összefonódik a Magyar Nemzet eseménytörténetével; dédapja, Pethő Sándor alapította, nagyapja, Pethő Tibor hosszú ideig munkatársa volt, majd főszerkesztőként vezette a lapot. A megszüntetéséig a Magyar Nemzet Magazin munkatársaként dolgozó újságírót ezért arra kértük, értékelje a 80 éves napilap közelmúltját, az őket ért vádakat, támadásokat.

Részletek a Heti Válaszban olvasható interjúból:

Áldozatnak tekinti a lapot?

Nem. Vádaskodni sem szeretnék. Hogy mi, miért és hogyan történt pontosan, azzal kapcsolatban mi is csak sötétben tapogatózunk.

(…)

A napokban Huth Gergely Pesti Srácok-főszerkesztő berontott a Magyar Nemzet történetéről szóló egri konferenciára, be nem jelentett szónoklatba kezdett, mire a közönség kivonult.

Provokációja csupán azt igazolja, hogy soha semmit nem értett meg a Magyar Nemzet szellemiségéből. A három évvel ezelőtti fordulatról beszélt, amelyhez bármilyen groteszk, csúfondáros háttér társult is, a lap megújulását hozta el.

 

 

 

Mit válaszol Pethő Tibor a nagyapját ért ügynökvádra? Hogyan értékeli a lapnál bekövetkezett fordulatokat? Meddig tarthat még szerinte a magyar médiaháború? Válaszok a Heti Válasz április 19-i számában. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Magyarország kétharmada alkalmas lakóhely lehet a medvéknek

Egyre gyakrabban főszereplői a híreknek az országon keresztül-kasul trappoló medvék, a Bükkben szaporodó farkascsaládok, sőt, néha hiúzokról is hallani. Örüljünk-e a nagyragadozók újbóli megjelenésének, vagy inkább féljünk tőlük?