Ügynökvád a volt Magyar Nemzet-főszerkesztő ellen – Pethő Tibor válaszol

/ 2018.04.22., vasárnap 18:00 /
Ügynökvád a volt Magyar Nemzet-főszerkesztő ellen – Pethő Tibor válaszol

Nem igaz, hogy a tulajdonos súgta a kampányban botrányokat kirobbantó Magyar Nemzet-cikkeket – mondja Pethő Tibor. A múlt héten bezárt napilap munkatársát irányváltásról, médiaháborúról és a nagyapját ért ügynökvádról is kérdeztük. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Pethő Tibor családjának története szorosan összefonódik a Magyar Nemzet eseménytörténetével; dédapja, Pethő Sándor alapította, nagyapja, Pethő Tibor hosszú ideig munkatársa volt, majd főszerkesztőként vezette a lapot. A megszüntetéséig a Magyar Nemzet Magazin munkatársaként dolgozó újságírót ezért arra kértük, értékelje a 80 éves napilap közelmúltját, az őket ért vádakat, támadásokat.

Részletek a Heti Válaszban olvasható interjúból:

Áldozatnak tekinti a lapot?

Nem. Vádaskodni sem szeretnék. Hogy mi, miért és hogyan történt pontosan, azzal kapcsolatban mi is csak sötétben tapogatózunk.

(…)

A napokban Huth Gergely Pesti Srácok-főszerkesztő berontott a Magyar Nemzet történetéről szóló egri konferenciára, be nem jelentett szónoklatba kezdett, mire a közönség kivonult.

Provokációja csupán azt igazolja, hogy soha semmit nem értett meg a Magyar Nemzet szellemiségéből. A három évvel ezelőtti fordulatról beszélt, amelyhez bármilyen groteszk, csúfondáros háttér társult is, a lap megújulását hozta el.

 

 

 

Mit válaszol Pethő Tibor a nagyapját ért ügynökvádra? Hogyan értékeli a lapnál bekövetkezett fordulatokat? Meddig tarthat még szerinte a magyar médiaháború? Válaszok a Heti Válasz április 19-i számában. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.