Új felállás az Echo tévénél – Széles nagyot bukott az adásvételen

/ 2016.12.07., szerda 15:00 /
Új felállás az Echo tévénél – Széles nagyot bukott az adásvételen

A Válasz.hu megtudta, kik az Echo Hungária TV Zrt. új kulcsfigurái. És azt is, hogy Mészáros Lőrinc cége bőven a névérték alatt vásárolta fel Széles Gábor részvényeit.

Múlt pénteken Széles Gábor médiatulajdonos csak annyit közölt, hogy Mészáros Lőrinc „egyik cége” az Echo tévé vevője. Illetve azt, hogy továbbra is szerepet vállal a csatorna igazgatóságában. Az alábbiakban kibontjuk az igazság minden részletét, hiszen beérkeztek a pontos adatok a cégbíróságra:

1. Az Echo Hungária TV Zrt.-t a Mészárosék által az év elején megszerzett Talentis Group Zrt. vásárolta fel. Mivel utóbbi társaságban kizárólag a felcsúti polgármester lányainak és Csík Zoltán „gazdatisztnek” van cégjegyzési jogosultsága, Széles és Mészáros vélhetően nem az adásvételi szerződést írja alá a Magyar Hírlap fenti fotóján (cikkindító képünk).

2. A Talentis a 247 millió forint névértékű törzsrészvény-állományért mindössze 200 milliót fizetett Széles Gábor SGH Vagyonkezelő Kft.-jének és Vasvári Csaba kistulajdonosnak.

3. Az Echo Zrt. igazgatóságának határozatlan időre választott új tagjai: Csík Zoltán, Mészáros felesége, Kelemen Beatrix és Zsohár Melinda alcsútdobozi illetőségű újságíró. Széles Gábort és Farkas Boglárkát viszont csak határozott időre, 2017 decemberéig delegálták a tévétársaság vezető testületébe.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.