valasz.hu/itthon/havas-gyurcsanyeknak-kilatastalansag-sivarsag-ezek-vagytok-ti-74107

http://valasz.hu/itthon/havas-gyurcsanyeknak-kilatastalansag-sivarsag-ezek-vagytok-ti-74107

Új Gripen-ügy? Amit senki nem vett észre Colleen Bell videóüzenetében

/ 2015.01.22., csütörtök 11:26 /

Tegnap többen elemezték, mit akarhatott sugallni Colleen Bell beköszönő videóüzenetének vágóképeivel. A legfontosabb célzást senki nem vette észre. 

Az Indexen, a Válasz.hu-n és több más fórumon sokan elemezték Colleen Bell tegnapi beköszönő videóbeszédének esetleges kódolt üzeneteit. A vájtszeműek kiszúrták, hogy az energiafüggetlenség említésekor a szerkesztő nem egy földgázvezetéket, hanem egy napelemet vágott be – alkalmasint a napenergiáról nemrég lebecsülő szavakat megfogalmazó L. Simon Lászlónak szóló üzenetként. Borbás Barna kollégám pedig azt észrevételezte, hogy a közös amerikai–magyar múlt említésénél Tom Lantost, Kalifornia 12. számú választókerületének néhai demokrata képviselőjét – és nem mondjuk George Patakit, New York állam egykori republikánus kormányzóját – láthattuk, valamint azt a Pulitzer Józsefet, aki lapkiadóként a hatalom ellenőrzésének elkötelezett híve volt (lásd a magyarországi sajtószabadságot ért bírálatokat).

Pedig a lényeg, meglehet, nem itt, hanem 0:25-nél volt elrejtve. Ekkor ugyanis az új nagykövet a következőket mondta: „Örömmel várom, hogy együtt dolgozzunk közös céljainkért a regionális biztonság, a Balkán stabilitása, az energiafüggetlenség és a kelet-európai demokrácia előmozdítása terén.” Vágóképként pedig, mit tesz Isten, egy harci helikoptert láthatunk.

Ami akár lehet a puszta véletlen műve, de akár valóban kódolt üzenet is. Ablonczy Bálint kollégám épp eheti lapszámunkban ír arról, hogy Magyarország adott esetben egy új Gripen kontra F-16-dilemma előtt állhat. Amiként annak idején – máig ható – rosszallást okoztunk Washingtonnak azzal, hogy ajánlatukkal szemben a svédektől vásároltunk vadászgépeket, most hasonló beszerzés előtt állunk, csak éppen helikopterek terén, és a több ajánlattévő között megtaláljuk az amerikai Sikorsky és Bell cégeket is. És ha gesztust akarnánk gyakorolni a magyar kabinetet hónapok óta nyomás alá helyező Obama-kormánynak, keresve sem lehetne jobb megoldást találni, mint az egyébként hasonló ajánlatok közül épp az amerikait elfogadni.

Nem mondom, hogy a tévés producer Colleen Bell ebbe a kétmásodperces vágóképbe szándékos lobbiüzenetet csomagolt. De hogy az Egyesült Államokban többeknek nincs ellenére a látottak ezen olvasata, arra a fejemet teszem.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.