heti-valasz.hu/itthon/a-het-legjobb-kozeleti-coubjai-7-resz-128788

http://heti-valasz.hu/itthon/a-het-legjobb-kozeleti-coubjai-7-resz-128788

Új jelenség: romániai cigány vendégmunkások települnek Magyarországra

/ 2016.08.07., vasárnap 08:00 /
Új jelenség: romániai cigány vendégmunkások települnek Magyarországra

Negyven százalékkal több romániai vendégmunkást alkalmaztak tavaly Magyarországon – főként képzetleneket. A Mórahalom melletti földeken néztük meg, miért marosvásárhelyi romák építik Kertmagyarországot. Exkluzív riportunk a csütörtöki Heti Válaszban.

Mórahalom Dél-Magyarország mintavárosa; termálfürdője, négycsillagos szállodája, bivalyrezervátuma, lovasszínháza is van. Évi 500 ezer fürdővendég és a százhektáros ipari parkból származó 180 millió forintos ipariadó-bevétel tölti a kasszát, a városnak bőven két százalék alatti a munkanélküliségi mutatója.

A gazdák tehát – kényszerből – 90 százalékban erdélyi roma vendégmunkásokkal dolgoztatnak. Persze nem csak itt: a Pest megyei Alsónémedi 800 forintos „idegen adóval” szeretné távol tartani a feketemunkásokat. Szabolcs megyében pedig azon dohognak, hogy a közmunkaprogram rugalmatlansága miatt a munkanélküliségtől sújtott térségben román és ukrán vendégmunkások törik a dohányt, holott az egész ültetvényesdit éppen a szociálisan rászorult lakosság miatt tartják fenn.

 

 

 

De miért nem magyarországi cigányokat foglalkoztatnak a salátaföldeken?  Helyszíni riportunk a Heti Válasz augusztus 4-i számában, amely elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – felvidéki szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.