valasz.hu/itthon/itt-a-madaras-adidas-eletkepes-lehet-e-egy-nemzeti-sportmarka-129214

http://valasz.hu/itthon/itt-a-madaras-adidas-eletkepes-lehet-e-egy-nemzeti-sportmarka-129214

Új magyar tagja lesz a szlovák kormánynak

/ 2018.03.22., csütörtök 14:00 /

Ő készítette az állampolgársági törvény elleni alkotmánybírósági beadványt.

Gál Gábor

Fotó: MTI/Komka Péter

Gál Gábor a Híd-Most parlamenti frakcióvezetője volt, és szimbolikus ügyekben képviselte a felvidéki közösséget. Ő védte elsőként Malina Hedviget, azt a felvidéki magyar egyetemistát, akit 2006-ban bőrfejűek azért bántalmaztak, mert magyarul beszélt. A szlovák hatóságok szerint viszont hamisan állította mindezt, és évekig tartó eljárás folyt ellene annak a Robert Kaliňak belügyminiszternek a szorgalmazására, aki beteges hazudozónak minősítette az immár Magyarországon élő nőt. (Az eljárást jelenleg a magyar hatóságok folytatják, 12 év után sem zárult le. A szlovák belügyminiszter viszont a mostani kormányválság során lemondani kényszerült.)

Gál Gábor terjesztette be az állampolgársági törvény elleni beadványt az Alkotmánybíróság elé. Ez az a törvény, amely alapján a kettős állampolgárokat (így a magyarokat is) megfosztják a szlovák állampolgárságuktól. A beadványt utóbb elutasították.

A pozsonyi Új Szó megemlíti, hogy nem Gál volt az elsődleges jelölt a pozícióra, a szlovák közvélemény mégis azt reméli, hogy áttörést tud hozni a korrupció elleni jogi fellépésben.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.