Újabb forgatókönyv Orbán Viktor megbuktatására

/ 2014.12.30., kedd 09:48 /

Kövér László rendesen felkavarta az év végére ülepedni próbáló politikai állóvizet a Magyar Hírlapban megjelent interjújával. Legtöbben az éppen zajló IV. világháborúra kapták föl a fejüket, az ellenzéki oldalon kavargó kispártoknak viszont a házelnök szerint az amerikaiak által létrehozandó, vagy inkább támogatandó új SZDSZ képe fájt a legjobban.

Nyilván, hiszen ha igaza van Kövér Lászlónak, az azt jelenti számukra, hogy az USA baromira nem lát fantáziát se az Együttben, se a PM-ben, se semelyik ismertségi és/vagy ismeretlenségi küszöbön karistoló szerveződésben.

A házelnök által vázolt, a politikai realitásba simán beleférő elmélet lényege, hogy az USA vadul munkálkodik egy olyan új szerveződés megszületésének pátyolgatásán, amely párt a következő választásokon a Fidesz koalíciós kényszere lehetne. Azért ebben van ráció, mert a Népszava ugyan már februárban megbuktatná Orbán Viktort (az Angela Merkel látogatásával összekötött miniszterelnök-buktatásról itt olvashat részletesebben), de se utódjelölt nincs, se ellenzék, se semmi. Szóval csak meg kell várni azt a fránya 2018-at.

A Magyar Nemzet összegyűjtötte az új SZDSZ-terv kárvallottjainak véleményét Szigetvári Viktortól Schiffer Andrásig, ám sok újdonság nem jött létre a nyilatkozatokban. A cikkben ugyanakkor megszólal Kiszelly Zoltán is, aki szerint az amerikaiak már az új Bajnai Gordon megtalálásán törik a fejüket, ami ugyancsak simán elképzelhető forgatókönyv. Viszont tévedés - már amerikai részről.

Ha ugyanis egyáltalán valamilyen irányt fog a kormányellenes, vagy még inkább pártellenes tüntetéssorozat, akkor pont, hogy nem lehet majd csak úgy odaejtőernyőzni a mozgalom csúcsára valakit, akit az okosok kitaláltak a népnek. De majd másodjára talán az amerikaiak is megtanulják a leckét.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.