Újabb kiállás a Heti Válaszért: Szörényi, Jankovics, Lackfi, Tátrai...

Heti Válasz / 2018.06.18., hétfő 12:20 /

Lapunk főszerkesztője, Borókai Gábor június 7-i vezércikkében tudatta az olvasókkal, hogy a Heti Válasz a hónap közepétől csak digitális formában jelenik meg. A helyzetet látva Sólyom László volt köztársasági elnök múlt héten publicisztikában állt ki szerkesztőségünk mellett. Ezt követően pedig – olvasói kezdeményezésre – még 13 ismert és tisztelt ember, köztük művész, tudós és egyházi személy vállalta a közreműködést a „Szeretem a Heti Választ” című rövid videóban.

Sólyom László volt köztársasági elnök, Jankovics Marcell rajzfilmrendező, Hodász András katolikus pap, Feledy Péter televíziós újságíró, Lackfi János író, költő, Skrabski Fruzsina dokumentumfilmes, Szörényi Levente zeneszerző, Őrfi József építész, Tátrai Tibor gitáros, Cseke Eszter és S. Takács András dokumentumfilmesek (On the Spot), Csukás István író, Szarvas József színművész, Stefano Bottoni történész.

Április 10-én derült ki, hogy korábbi tulajdonosai eladnák lapunkat. Két hónapon át folytattunk intenzív tárgyalásokat itthoni és külföldi befektetőjelöltekkel, sikertelenül. Előbb a kormányzati üzenetekből gyorsan értő magyar vállalkozások fordultak le a tárgyalásokról, majd a külföldi kapcsolatunk menedzselte amerikai is.

A szerkesztőség – ahogy az elmúlt 17 évben, úgy a magunk mögött hagyott hónapokban is – ragaszkodott a polgári értékekhez. Második legkeresettebb országos politikai hetilapként, és a legnagyobb példányszámú konzervatív lapként bízunk benne, hogy folytathatjuk.

Részletek hamarosan!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Baljós árnyak a magyar Microsoftnál

Váratlanul felállt székéből a magyar Microsoft ügyvezetője. Nem ez az első baljós árny a vállalatnál: fél éve elcsapták állami viszonteladóikat, két volt vezetőjük kormányzati mentőövet kapott, és a hírek szerint az amerikai hatóságok is vizsgálódnak az ügyben.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.