Újabb konzervatív „lázadó” – itt az eddigi legerősebb üzenet Orbánéknak

/ 2017.04.26., szerda 13:00 /

Számos Facebook-bejegyzés után egy átfogó publicisztika is született arról, hogy vajon a kitűzött irányban halad-e még a polgári közösség hajója. A szerző: Szijártó M. István, az ELTE docense. Részletek alább, a teljes írás a csütörtöki Heti Válaszban!

Bár a kormányzati sajtóban sok rossz szót kapnak azok a konzervatív-keresztény értelmiségiek, akik úgymond orientációs zavart okoznak a jobboldalon, egyelőre azért nem sikerült leverni a „lázadásukat”. Sőt, Király Miklós, az ELTE jogi karának tanszékvezetője immár nemcsak Facebook-bejegyzésekben „perlekedik” a hatalommal, hanem egy Heti Válasz-nagyinterjúban is. Ugyancsak lapunk csütörtöki számában közöljük az eddigi legátfogóbb konzervatív kormánykritikát – Szijártó M. István történész tollából. A hat nyelven beszélő kutató (az ELTE BTK Gazdaság- és Társadalomtörténeti Tanszékének docense, a XVIII. századi magyar parlamentarizmus szakértője) nem először publikál nálunk; 15 éve még a polgári körök előtt álló feladatokat elemezte.

A mostani Szijártó-írás felütése így szól: „Nemes és lelkesítő cél volt a Puskás Akadémia tehetséges fiatal játékosaiból létrehozott focicsapat feljuttatása a legjobbak közé. De támogatóinak egyszer csak azt kellett észrevenniük, hogy a már az első osztályban játszó csapatban csak külföldiek és idősebb magyar játékosok futnak ki a pályára, a saját nevelésű fiatalok teljesen eltűntek. Ebben a pillanatban újra kellett értékelniük a klub iránti hűségüket. Ez a pillanat immár a magyar politikában is elérkezett” (…). Azoknak a választóknak, „akik Magyarország érdekeit keresztény-konzervatív-nemzeti felfogásban értelmezik, és az elmúlt években ennek megfelelően támogatták a mai kormánypártot a választásokon, el kell gondolkodniuk éppúgy, mint a Puskás Akadémia szurkolóinak: támogatásukkal még az eredeti célok érvényesülését szolgálják?”

 

 

 

 

A teljes írás az április 27-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.