Újabb meglepetés a Jobbikban: Dúró Dóra váratlan bejelentést tett

/ 2016.06.03., péntek 17:37 /

„Vona Gábor a döntésével engem emberileg és politikailag is nagyon nehéz helyzetbe hozott”nyilatkozta a hétfői Magyar Nemzetben Dúró Dóra, aki hangsúlyozta: rendkívül csalódott, amiért – a pártelnök vétója miatt – férje, Novák Előd el sem indulhatott a Jobbik tisztújítóján tartott alelnökválasztáson. Dúró az interjúban arra is kitért, hogy találkozót kért Vonától, ahol az elnöknek elmondta: „úgy érzem, emberileg abban a helyzetben nem látok más megoldást, mint négy tisztségemről – a kulturális bizottság elnöki, a frakcióvezető-helyettesi, a valódi nemzeti konzultációban viselt oktatási témafelelősi és az értelmiségi holdudvarért felelős képviselői posztomról – lemondjak, mert komoly kétségeim voltak, hogy tudom-e folytatni”.

Vona reakciójáról annyit árult el: „az emberi részénél arra kértem, hogy segítsen erkölcsileg feloldani a helyzetemet, amiről ő is elismerte, hogy nehéz. Nem éreztem ugyanakkor, hogy számára annyira fontos lenne, hogy folytassam a munkát ezeken a területeken, inkább protokollárisnak gondolom az ő marasztalását.” A frakcióvezető-helyettes ugyanakkor a hétfői interjúban leszögezte: még nem döntött a hogyan továbbról.

Egy régi kép... – Forrás: Facebook

Ma azonban felszállt a füst: Dúró Dóra bejelentette, hogy folytatja. Döntését a következőképpen indokolta: „Lemondásomat, politikai tisztségeimből történő távozásomat emberileg továbbra is mélyen indokoltnak érzem, azonban úgy gondolom (és sokaktól azt a jelzést kapom), hogy ez nem szolgálná a Jobbik érdekeit. Mindebben megerősített az eddigi feladataimra felkérő Vona Gábor és több frakciótársam is. A nyilvánosság előtt és négyszemközti beszélgetéseink alkalmával pedig Volner János mint leendő frakcióvezető is világossá tette, hogy számít munkámra, és leszögezte azt is, hogy számít a vele régi barátságban lévő Előd munkájára is a képviselőcsoportunkban. Előd is a Jobbik hosszú távú jövőjét tartotta szem előtt, és engem is arra biztatott, hogy én is így tegyek. Köszönöm neki, hogy amikor úgy gondoltam, képtelen vagyok folytatni, elsősorban ő biztosította azt a hitet és elszántságot, ami megszülte a nehéz, de végül a felelősségtudatom által megkövetelt döntést: a Jobbik céljai változatlanok, ezek megvalósításéért végzem továbbra is munkámat, eddigi feladatköreimben.”

Hogy Vona Gábor marasztalását ezúttal őszintének, vagy most is inkább protokollárisnak érezte-e a frakcióvezető-helyettes asszony, arról nincs információ.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.