Újabb rémtörténet Svédországból

/ 2018.03.23., péntek 15:11 /

Akar ön olyan országban élni, ahova háborítatlanul járkálhatnak felfegyverzett idegenek? Olyan országban, ahol ezek az idegenek a helyi törvényekre fittyet hányhatnak? Ahol, ha kedvük tartja, lelődözhetik akár az ön féltve nevelt háziállatait is?

Ugye, hogy nem akar ilyen országban élni!

Márpedig Svédország éppen ilyen hely.

Évi rendszerességgel tűnik fel fegyverrel a hátán az idegen, a rém, aztán durr, rénszarvas volt, rénszarvas nincs. Minthogy rénszarvas már csak háziasított verzióban található arrafelé, az állat lófrálása a hegyekben éppen olyan, mint amikor Manci néni tehénkéje legel az apci domboldalon.

Most képzeljük el: legel, legel a tehénke, mígnem a domb aljában tejszőke fürtökre lesz figyelmes. A fürtök alatt villogó kék szempár. A tehénke megörül a szép szőke embernek, indul is felé... vesztére. Szegény nem tudja: Margot Wallström az ott, a domboldal aljában. Margot, a mészáros, a tehenek réme! Egy pillanat csak, már dördül is a szörnyű fegyver... Manci néni szeretettel nevelgetett tehénkéje Margot, a civilben svéd miniszterelnökhelyettesként szolgáló gyilkológép áldozata immár. Fordulhat már a sajtóhoz Manci néni, minden hiába. Tehénkét senki sem hozza vissza.

Belegondolni is borzasztó, tényleg. De semmi baj, semmi baj. Nyugalom. Magyarország szerencsére nem ilyen hely. Soha itt idegen miniszterelnökhelyettes nem lőtte le senki háziállatát.

Svédországban viszont ez is megtörtént.

Mondjuk ki végre.

No-go zóna.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.