new.valasz.hu/itthon/allamtitkari-beismeres-a-fidesz-a-jobbiktol-lopja-az-otleteit-127204

http://new.valasz.hu/itthon/allamtitkari-beismeres-a-fidesz-a-jobbiktol-lopja-az-otleteit-127204

Újabb vuduritualé a magyar politikában: Victor volt a soros

/ 2018.02.20., kedd 16:00 /

Ezúton gratulálunk a „Victor” nevű disznó leszúrásán örömködő jobbikos politikusnak.

A magyar Facebook-alvilágba szerencsére nem kellett még alászállnom, megtették ezt kollégáim előző számunkban. Úgyhogy eddig nem találkoztam Horváth Gábor Ferenc ceglédi jobbikos önkormányzati képviselő posztjával. „Levágtuk a felcsúti csüngőhasút! Egyszer mindenkire sor kerül. Üzenjük erdélyi testvéreinknek Ceglédről, hogy ma Ő volt a Soros!” kommentárral közölt posztjával, amin a „Victor” nevű röfi – Victor, érted! – halálán örömködik.

Az eset a politikai ellenfél primitív dehumanizálása mellett azért is visszatetsző, mert tavaly egy fideszes képviselő, Pócs János posztolt ugyanilyen képet a halott disznóba pörzsölt ízléses Soros-felirattal viccelődve. Azon az eseten teljes joggal felháborodtak az ellenzéki pártok. Az ember azt remélte, hogy az esetből tanulva ezután talán nem vetemedik ekkora otrombaságra egy kampányoló politikus.

Bár Horváth időközben törölte posztját, az eset némi töprengésre indít. Ha most egy marslakó hirtelen Budapesten landolna, nehezen tudnám elmagyarázni neki a helyzetet. Földönkívülink nyilván mosolyogna, amikor kissé zavartan próbálnám elhitetni vele: Magyarországon a látszat ellenére nem hibbant meg mindenki.

Tamáskodása nem volna minden alap nélküli. Vajon minden rendben van ott, ahol a gyűlölt politikai ellenfél nevét halott állatokba égetik, majd a megbélyegzett húst jóízűen felfalják?

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.