Újabb vuduritualé a magyar politikában: Victor volt a soros

/ 2018.02.20., kedd 16:00 /

Ezúton gratulálunk a „Victor” nevű disznó leszúrásán örömködő jobbikos politikusnak.

A magyar Facebook-alvilágba szerencsére nem kellett még alászállnom, megtették ezt kollégáim előző számunkban. Úgyhogy eddig nem találkoztam Horváth Gábor Ferenc ceglédi jobbikos önkormányzati képviselő posztjával. „Levágtuk a felcsúti csüngőhasút! Egyszer mindenkire sor kerül. Üzenjük erdélyi testvéreinknek Ceglédről, hogy ma Ő volt a Soros!” kommentárral közölt posztjával, amin a „Victor” nevű röfi – Victor, érted! – halálán örömködik.

Az eset a politikai ellenfél primitív dehumanizálása mellett azért is visszatetsző, mert tavaly egy fideszes képviselő, Pócs János posztolt ugyanilyen képet a halott disznóba pörzsölt ízléses Soros-felirattal viccelődve. Azon az eseten teljes joggal felháborodtak az ellenzéki pártok. Az ember azt remélte, hogy az esetből tanulva ezután talán nem vetemedik ekkora otrombaságra egy kampányoló politikus.

Bár Horváth időközben törölte posztját, az eset némi töprengésre indít. Ha most egy marslakó hirtelen Budapesten landolna, nehezen tudnám elmagyarázni neki a helyzetet. Földönkívülink nyilván mosolyogna, amikor kissé zavartan próbálnám elhitetni vele: Magyarországon a látszat ellenére nem hibbant meg mindenki.

Tamáskodása nem volna minden alap nélküli. Vajon minden rendben van ott, ahol a gyűlölt politikai ellenfél nevét halott állatokba égetik, majd a megbélyegzett húst jóízűen felfalják?

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Baljós árnyak a magyar Microsoftnál

Váratlanul felállt székéből a magyar Microsoft ügyvezetője. Nem ez az első baljós árny a vállalatnál: fél éve elcsapták állami viszonteladóikat, két volt vezetőjük kormányzati mentőövet kapott, és a hírek szerint az amerikai hatóságok is vizsgálódnak az ügyben.

Mire jó, ha betiltjuk a műanyagszatyrot és a szívószálat?

Nyolcvanezer aláíró és az LMP is a műanyagszatyrok betiltását követeli Magyarországon. A plasztikszennyezés látványosan áttörte a közvélemény ingerküszöbét, de a digitális Heti Válasz legfrissebb számából kiderül: a megoldás kulcsa nem az ökotudatos európai fogyasztók kezében van.

Nemrég még a liberálisok kedvence volt a Fidesz kultúrharcosa

A jobbos intézményvezetőket liberális ármánykodás támogatásával vádló Magyar Idők saját rovatvezetőjét is tollhegyre tűzhetné: Orbán János Dénes ugyanazt tette, amiért most Prőhle Gergelyt ütik-vágják. Bónusz: a pribéksorozatot jegyző Szakács Árpád a liberális Demszky-érában dolgozott a Budapest Portálnak. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.