valasz.hu/itthon/torgyan-jozsefet-kapcsoljak-vissza-36324

http://valasz.hu/itthon/torgyan-jozsefet-kapcsoljak-vissza-36324

Ujjé, a Ligetben…

/ 2018.04.27., péntek 10:30 /

Ha jóindulatúak vagyunk, elismerhetjük a ligetvédők érdemeit. A Ligetet ugyan beépítik (s ha minden jól alakul, remek múzeum épül majd az eddigi parkoló helyén például), de fákat nem csak kivágnak, hanem át is ültetnek, nagyobb lesz a zöldterület – ez pedig nem biztos, hogy így lenne, ha nem lett volna ellenállás. Ahol nincs semmilyen ellenerő, ott általában bármit megtehetnek azok, akiknek betonkeverő volt a jelük az oviban is. [Lásd még József Nádor téri mélygarázs, a tetején parkolóval (!!!!)].

A fél tucat, magát ligetvédőnek nevező figura legutóbbi akciója viszont teljesen felesleges volt. S ez akkor is igaz, ha a nőt fordulásból lecsavaró valtonos videója nagyot megy és felháborodást szül. Persze, hogy borzalmas látvány, mégis: mentesen minden szexizmustól, tegyünk fel egy kérdést. Ha elálljuk jogszerűen érkező munkagépek útját, ha felszólításra sem megyünk odébb, aztán a biztonsági őrökbe csimpaszkodunk és dulakodunk velük, vajon meglepődhetünk-e, ha a nagy csetepatéban a 130 kilós hústorony nyakon vág? Olyan nagyon szerintem nem.

A második kérdés aztán: egyáltalán hogyan alakulhat ki ilyen helyzet? Kinyomozza majd a rendőrség – szól a friss hír. De mégis miért kell nyomozniuk? Ott voltak a helyszínen. Nekik, nem pedig mindenféle magánkopaszoknak van joguk akár erőszakot is alkalmazni, ha valaki jogszerűtlenül akadályozza a munkát és rongálni akar. Kideríthetik majd a rendkívül szakszerű nyomozás után, hogy bizony garázdaságot követett el a nőverő hústorony. Csakhogy nem kellene nyomozni most, ha a rendőrök a helyszínen teszik a dolgukat.

Nem először mulasztják el a Ligetben. Két éve a biztonsági főkopasz ugatta le őket a maga természetes stílusában: „Bazdmeg, mikor fogtok már intézkedni?! Hát nézzél már körbe!” (Neki vajon mi lehetett a jele az oviban?) Szörnyülködtek is sokan, mert micsoda szörnyűség, ahogy a nagydarab „csicskáztatja” a rendőröket. Tényleg szörnyűség, de a főkopasznak tartalmilag igaza volt. Intézkedni ugyanis a rendőrök dolga és joga.

Állampolgárként én ugyan nem sok említésre méltót találok abban, hogy vegán ligetvédők vegán ligetvédők módjára viselkednek, ahogy abban sem, amikor biztonsági kukásruhába bújt börtönkemény tagbaszakadtak biztonsági kukásruhába bújt börtönkemény tagbaszakadtként. Említésre méltót abban látok, amikor rendőrök nem viselkednek rendőrökként.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A falu, ahol az LMP-s jelölt megsemmisítette a fideszest

A Zemplén egyik kis falujában, Komlóskán április 8-án előállították az egész ország egyik legfurcsább választási eredményét: egyéniben az összes érvényes szavazat 62 százalékát az LMP-s jelölt vitte, a fideszes alig látszott. Hogy lehetséges ez? Miért rontott rájuk Lázár János az időközi választási kampányban? Miért fideszesek az aprófalvak a dacos mintafalu polgármestere szerint? Riport a Heti Válasz csütörtöki számában!

Brüsszel most tényleg büntet? – Navracsics Tibor válaszol

Navracsics Tibor szerint a 2019-es európai parlamenti választáson minden országban közös lesz a téma: a migráció. Az oktatásért és kultúráért felelős uniós biztost az EU-költségvetés hazánkat is célzó szankcióiról és Manfred Weber néppárti frakcióvezető Fidesz-kizárással fenyegető szavairól is kérdeztük. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban. 

Circus Maximus – a cirkuszművészet felől jön az új kulturális államtitkár

Vannak, akik kifejezetten örülnek Fekete Péter kulturális államtitkárrá történő kinevezésének, egyesek agilisnak, mások törtetőnek-törekvőnek nevezik. Nem tudni, milyen tervekkel érkezik a kulturális életbe a cirkuszigazgató, de a vele kapcsolatos várakozás inkább bizakodó. Az új államtitkár portréja a friss Heti Válaszban.

A Nemzeti nagy dobása: Csíksomlyóra készül a Csíksomlyói passió

Berettyán Nándor és Sándor a Nemzeti Színház ifjú tehetségeiként mélyebb vízben tanultak meg úszni, mint legtöbb pályatársuk. Hívőként alakítanak Jézust és tanítványt Pesten – és augusztus 18-án a csíksomlyói nyeregben. De hogy jön ide a Metallica? Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Gluténmentes termékeket fejleszt a SPAR

Hosszú távra tervezi az együttműködését a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete (LÉOE) és a SPAR: hazai előállítású, megbízható és ellenőrzött gluténmentes termékekkel bővül a SPAR saját márkás kínálata.

Miért nem áll le a magyarok kiáramlása Ausztriába?

Sok ezren költöznek át a nyugati határszélre a magasabb bérekért, azután hirtelen azon találják magukat, hogy már ők is Ausztriában dolgoznak. Az osztrák családipótlék-szigorítás és a félmilliós csúcsot megdöntő magyar belső migráció Sopronból nézve. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Szalóki Ági: „Beálltam pékinasnak”

Néha elvonul pékinasnak, közéleti akciókat szervez, és mindenkit boldogember-nézőbe küld Magyarszovátra. Szalóki Ági abban hisz, hogy a társadalmi szintű változást az apró, hétköznapi helyzetek megoldása hozhatja el. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Nyílászárópiaci innováció 80 éve

Összesen félmilliárd bukó/nyíló vasalat-garnitúrát értékesített 80 évvel ezelőtti megalakulása óta a németországi székhelyű Roto csoport, ezzel 55 országban ők érték el a legmagasabb eladási számot. A német Wirtschafts Woche magazin idén tavasszal a „2018. évi világpiaci vezető” címmel jutalmazta a céget.