valasz.hu/itthon/navracsics-vege-a-dackorszaknak-az-egyuttmukodes-ideje-jon-30463

http://valasz.hu/itthon/navracsics-vege-a-dackorszaknak-az-egyuttmukodes-ideje-jon-30463

Újra Polt Péter lehet a legfőbb ügyész

/ 2010.09.14., kedd 06:51 /
Újra Polt Péter lehet a legfőbb ügyész

Polt Péternek ismét esélye lehet a legfőbb ügyészi posztra, ha megszűnik Kovács Tamás megbízatása - írja keddi számában fideszes politikusokra hivatkozva a Népszabadság.

A lap szerint nem hivatalos elképzelések alapján a legfőbb ügyész jelenleg hatéves mandátumát kilenc évre emelnék.

A napilap a fideszes forrásokra hivatkozva azt közölte: Orbán Viktor „jónak látná", ha az első kormánya alatt, 2000-ben Györgyi Kálmánt váltó ügyész ismét a vádhatóság élére kerülne. Polt - aki 1993-95-ig a Fidesz tagja volt, az 1994-es országgyűlési választáson indult is a párt színeiben - 1995-től (különösebb negatív visszhang nélkül) az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyetteseként dolgozott, 2000-ben történt legfőbb ügyésszé választása után viszont számos kritika érte az MSZP-SZDSZ részéről, a 2002-es választások után pedig többször leszavazták interpellációkra adott válaszait.

A legfőbb ügyész személyére az alkotmány szerint a köztársasági elnök, Schmitt Pál tehet javaslatot.

A Népszabadság emlékeztet: Kovács Tamás legfőbb ügyész mandátuma december 13-án jár le, ekkor lesz ugyanis hetvenéves. A kormánytöbbség a lapnak nyilatkozó fideszes források szerint a legfőbb ügyész megválasztását összekötné egy alkotmánymódosítással még az őszi ülésszak alatt.

A Népszabadság szerint fideszes szakértők és alkotmányjogászok az ügyészség kormány alá rendelését nem tervezik, viszont korlátoznák a parlament legfőbb ügyésszel kapcsolatos jogosítványait. Mint írták, állítólag olyan javaslat is megfogalmazódott, hogy Kovács Tamás utóda már ne legyen interpellálható az Országgyűlésben.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.