Újraírt Orbán-könyv – itt vannak az első részletek

/ 2015.05.27., szerda 13:15 /
Igor Janke

Igor Janke

Fotó: MTI/PAP/Jakub Kaminski

Miután hazájában felzúdulást keltett a magyar kormányfő oroszpolitikája, három fejezettel egészíti ki Hajrá, Magyarok! – Az Orbán Viktor-sztori egy lengyel újságíró szemével című könyvének angol kiadását Igor Janke. A Heti Válasz exkluzív lehetőséget kapott A Cowboy vadkeletre tekint című fejezet előközlésére. Részletek a csütörtöki lapszámban.

Viktor valamikor azt mondta az egyik legközelebbi, régi fideszes munkatársának: „Tudod, a politikai személyiségeknek két típusa van, kétféle vezető létezik. A keleti és a nyugati. A nyugatiak hisznek az intézményekben, a folyamatokban és a hivatalok jó működési elveiben (governance). A keletiek a személyiségben hisznek, az egyéniség hatékony erejében, az emberben. És én sokkal inkább hiszek ebben a keleti modellben.” E történet jól ismert a hozzá jóindulatú, bár a kormányzási módszereivel szemben egyre kritikusabb Fidesz-vezetők körében. Még ha Viktor ezt nem fejezte is ki ilyen pontosan, akkor is világosan látszik az az evolúció, amelyen átesik. (…)

Amikor Orbán hazatért Kazahsztánból vagy Azerbajdzsánból, azt mondta az egyik tanácsadójának: „Ott rend van, minden működik, minden a helyén. Mindannyian beállnak a sorba, hogy megvalósítsanak egy politikát. Ez működik.” Orbán egyetlen személy, az erős vezető kormányzásának hatékonyságába vetett hite nem csökken. Ugyanakkor továbbra is demokrata. Továbbra is elismeri a választások eredményeit. Magyarország szabad ország, ahol a kormánnyal szemben erős ellenzéki média és szervezetek működnek. A demokrácia lebontásáról szóló vádak Magyarországról abszurdak, de nehéz elfedni Orbán csodálatát az erős keleti vezetők iránt, és a gazdag és erős, de válságba merülő Nyugat-Európától való egyre erősebben jelentkező allergiás idegenkedését.

 A folytatás – három oldalon – a május 28-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.