heti-valasz.hu/itthon/uj-lapot-kell-nyitni-fideszes-kialtvany-a-korrupcio-ellen-128090

http://heti-valasz.hu/itthon/uj-lapot-kell-nyitni-fideszes-kialtvany-a-korrupcio-ellen-128090

Újratöltve: miért nem akarja Orbán, hogy Áder maradjon az államfő?

/ 2016.05.18., szerda 08:38 /

A Heti Válasz legutóbbi címlapsztorijának fő állításait igazolja a Hír TV keddi anyaga, melyben Rubovszky György KDNP-s képviselő arról beszél, hogy Áder János újabb államfői ciklusának legfőbb gátja Orbán Viktor miniszterelnök akarata.

A Viktor nem engedi – ezzel indokolta párttársának Rubovszky György, hogy Áder Jánost jövőre a kormánypártok nem választják újra államfőnek. A politikus erről egy múlt heti bizottsági ülés helyszínén beszélt, annak ellenére, hogy tudta, szavait veszi a Hír TV kamerája.

Noha Rubovszky később nagyon kiakadt azon, hogy a felvétel nyilvánosságra került – hazugnak és potenciális tolvajnak is nevezte a Hír TV-t –, az államfőre vonatkozó mondataival evidenciákat erősített meg. Legalábbis az előzmények ismeretében: ahogy múlt heti címlapsztorinkban megírtuk, forrásaink közül ketten is utaltak arra az alkura, amely állítólag Schmitt Pál lemondása után köttetett Orbán Viktor és Áder között. E szerint utóbbi eleve csak egy ciklusra vállalta volna a megbízatást. A dologról biztosat alighanem csak a két érintett tud, ám tény, hogy a mély bizalmi viszony már hosszú ideje hiányzik.

A május 12-i Heti Válasz címlapja

A május 12-i Heti Válasz címlapja

Orbán Viktor először Kövér Lászlót szerette volna a plágiumügybe belebukó Schmitt helyett államfőnek. Információink szerint most is ez a felállás, ám a házelnök vonakodik elfogadni a felkérést. Úgy tudjuk, a szókimondó politikus többször önkritikusan beszélt „nemzetegyesítő” képességeinek hiányáról, és az elnökséggel együtt járó külföldi utazási dömpingtől is idegenkedik. Ám ha a kormányfő kötelességtudatára hivatkozva határozottan kéri, el fogja vállalni – mondják forrásaink.

Az éppen négy éve hivatalba lépett Áder János volt a legaktívabb fék és ellensúly saját politikai oldalával szemben – alaposan rácáfolva a hevesen pártkatonázókra. Göncz Árpád és Mádl Ferenc elsősorban az övétől eltérő színezetű kormányzás idején élt a köztársasági elnök két legerősebb fegyverével, a politikai és alkotmányos vétóval. Schmitt Pál rövid elnöksége idején egyszer sem használta ki alkotmányos mozgásterét.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.