Valami készül: Spéder Zoltán lemondott az FHB-ról

/ 2016.10.14., péntek 19:27 /

Spéder Zoltán pénteken tőzsdén kívül eladta lényegében minden FHB-részesedését, és le is mondott a vállalat irányításáról, adta hírül a tőzsde nyomán az Index. 7,5 milliárd forintot kapott a 14,354 százalékos részesedéséért, tehát 480 forintos árfolyamon, a piaci árnál kevesebbért vonult ki a cégből. Az FHB pénteki záró árfolyama 499 forint volt. Spéder egyébként 2008 óta volt igazgatósági tag és elnök a banknál. 

Ezt a részesedését igazából az A64 Vagyonkezelő nevű cégén keresztül birtokolta, az új tulajdonosok a Fókusz takarék és a B3 takarék - írja az Index.

Spéder Zoltán megmaradt részesedéseinek közvetett szavazati aránya 0,319 százalék maradt, magának az A64 Vagyonkezelőnek nulla. Az FHB igazgatósága a közleményük szerint kifejezte még köszönetét és elismerését Dr. Spéder Zoltánnak az Igazgatóság elnökeként kifejtett tevékenységéért, amellyel hozzájárult a Társaság és az FHB Csoport eredményeihez, szakmai és stratégiai fejlődéséhez.

Emlékezetes, hogy néhány hónappal ezelőtt kormánypárti politikusokat is megdöbbentő össztűz zúdult a Fidesz emberének tartott, az „ellen-OTP” megszervezésével megbízott, médiabirodalmat kiépítő Spéder Zoltánra. 

Ami most biztosan elmondható: vége szakadt Spéder Zoltán nagy tervének, a takarékszövetkezetek és a posta FHB vezérletével történő átalakításának. Az FHB-ról való lemondással a magyar bankvilág egyik legbefolyásosabb szereplője távozik.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.