Válaszolt a Momentum: „Nekünk fontosak a kivándorolt magyarok”

/ 2018.01.25., csütörtök 11:16 /

És arra van remény, hogy kint is maradtok Brüsszelben? – tette fel a kérdést tegnap Stumpf András kolléga a Momentum Mozgalomnak. Fekete-Győrék ugyanis brüsszeli tüntetésre és bulizásra hívták szimpatizánsaikat. Hajnal Miklós szóvivő jelezte, hogy válaszolna a rövid publicisztikára, melyet alább olvashatnak.

Nekünk fontosak a kivándorolt magyarok

A Momentum megalakulása óta a hazánkat fenyegető egyik legnagyobb veszélynek a fiatalok kiábrándultságát, passzivitását és külföldre vándorlását tartja. Célunk mindazoknak lehetőséget adni a közéletbe való bekapcsolódásra, akik bármilyen okból Magyarország határain kívül élnek - legyen szó akár az elszakított területekről, akár nyugat-európai, vagy éppen tengerentúli városokról.

Ahogy Bécsben és Londonban megrendezett hasonló fórumaink témája többek között a külföldi magyar munkavállalók jogainak védelme volt, úgy magától értetődő, hogy Brüsszelben az Európai Unióról beszéljünk, és lehetőséget teremtsünk arra, hogy a városban és környékén élő magyarok megismerkedjenek pártunkkal, helyi szervezetünkkel, fő céljainkkal.

A magyar közéletben számos aggasztó folyamatnak lehetünk szemtanúi, amelyeket joggal lehet kritizálni: embertelen körülmények a kórházakban, elnéptelenedő vidéki falvak és városok, felfoghatatlan mértékű korrupció, növekvő nemzetközi elszigeteltség. Az, amikor egy párt össznemzeti érdekekért és értékekért áll ki egy fórumon, nem tartozik ezek közé. Se Bécsben, se Londonban, se Brüsszelben.

Hajnal Miklós

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.