Váratlanul távozott az ügyvezető – mi folyik a magyar Microsoftnál?

/ 2018.07.15., vasárnap 12:15 /
Váratlanul távozott az ügyvezető – mi folyik a magyar Microsoftnál?

Felállt székéből a magyar Microsoft ügyvezetője. Nem ez az első baljós árny a cégnél: fél éve elcsapták állami viszonteladóikat, két volt vezetőjük kormányzati mentőövet kapott, és hírek szerint az amerikai hatóságok is vizsgálódnak az ügyben. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

 

Románia történetének egyik legsúlyosabb visszaéléseként emlegetik az úgynevezett Microsoft-aktát. A Nemzeti Korrupcióellenes Ügynökség (DNA) 2014-ben közel háromszáz gyanúsított, köztük kilenc volt miniszter ellen emelt vádat informatikai közbeszerzések miatt, és már négy jogerős ítélet született. A DNA a Microsoft anyacége által a romániai leánynál folytatott belső vizsgálat nyomán kezdett nyomozni. Sok jel utal arra, hogy egy hasonló vizsgálat a magyarországi Microsoft-leánynál is folyt, sőt: folyik.

Tavaly a vállalat szakított három jelentős, az állami szférával üzletelő viszonteladójával, napokkal azután, hogy volt kormányzati kapcsolattartója, Sagyibó Viktor miniszteri biztosi kinevezést kapott Lázár János akkori kancelláriaminisztertől. Most – a vállalat szerint saját döntésére – távozott az ügyvezető igazgatói posztról Szentkuti Gabriella, aki három éven át töltötte be a tisztséget. Bár a közlemény nem hozta összefüggésbe a lépést az elmúlt hónapok ügyeivel, a távozás váratlan. Mi vezetett ide? Hogyan jutott el a kormány a nyílt forráskódú szoftverek szorgalmazásától a Microsoft-licencekkel kapcsolatos botrányig?

Részletek a friss Heti Válaszban. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.