valasz.hu/itthon/kovacs-bela-utan-ujabb-furcsa-arnyekember-a-jobbikban-110939?hc_location=ufi

http://valasz.hu/itthon/kovacs-bela-utan-ujabb-furcsa-arnyekember-a-jobbikban-110939?hc_location=ufi

Végre! Sikerült összeültetnünk Vidnyánszky Attilát és Máté Gábort

/ 2015.09.24., csütörtök 12:28 /
Végre! Sikerült összeültetnünk Vidnyánszky Attilát és Máté Gábort

Nem udvariaskodtak egymással, de sok mindenben egyetértettek. Egy asztalhoz ültettük a Prima Primissima díjra jelölt Máté Gábort, a budapesti Katona József Színház újrapályázó igazgatóját és Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház főigazgatóját. Páros interjúnk a friss Heti Válaszban.

„Purcăretét az egyik legjelentősebb rendezőnek tartom. Ha ő itt van, mert valaki idehívta, akkor egy normális ember első dolga, hogy odarohan és megnézi. Hogyan lehet azt az álláspontot képviselni, hogy ide valaki ne jöjjön el? Ez nonszensz, idáig már ne fajuljanak a dolgok!” – mondja Máté Gábor a Nemzeti Színházat érintő bojkottról, a POSZT-ról pedig így vélekedik. „Ha ez színházi találkozó, ahova mindenféle előadást el lehet vinni, akkor persze, legyen minden évben. De ne csináljunk úgy, mintha szakmai szempontból ez valami jelentős dolog lenne” – mondja hozzátéve: „Díjellenes vagyok, mert most már tényleg inkább csak leköpik az embert, ha fesztiváldíjat kap.”

Máté Gábor legutóbb a Körhinta című előadást látta a Nemzeti Színházban, Vidnyánszky Attila viszont jó ideje nem volt a Katonában. „Rendszeres Katonába járó voltam, mindig is úgy gondoltam, hogy izgalmas műhely. Amikor aztán elindultak a Nemzeti körüli ügyek, egy sor kellemetlen élmény ért színházi előadásokon, beszóltak, összesúgtak a hátam mögött. Ezért inkább nem megyek. Külföldre sokat járok, de itthon erőt kellett venni magamon ahhoz is, hogy a fiamat a Vígszínházban megnézzem. Célpont vagyok, és az ember nem azért megy színházba, hogy ezt érezze, hanem hogy valami megérintse.”

A teljes interjú elolvasható a Heti Válasz szeptember 24-i számában, amely elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.