valasz.hu/itthon/rezesova-korhazba-kerult-hetfon-kezdodik-a-masodfok-76273/

http://valasz.hu/itthon/rezesova-korhazba-kerult-hetfon-kezdodik-a-masodfok-76273/

Veres János jogerősen offshore-lovag – hiába perelte be a Heti Választ

/ 2018.04.11., szerda 15:50 /
Veres János jogerősen offshore-lovag – hiába perelte be a Heti Választ

Nem sértettük meg az MSZP-s politikus becsületét és „jó” hírnevét – állapította meg a bíróság.

Ha a Panama-papírokban szereplő fideszes Horváth Zsolt vagy a szocialista Boldvai László címeres adóoptimalizátor, akkor a többi kormányviselt offshore-tulajdonos és -közreműködő is megérett a számonkérésre – írtuk két éve. Cikkünkben több jobb- és baloldali érintettet is felsoroltunk, köztük Veres János korábbi pénzügyminisztert. Aki ezért elégtételt akart venni (és 2 millió forintos sérelemdíjat is követelt szerkesztőségünktől), ám a Fővárosi Ítélőtábla friss, jogerős ítélete szerint a bizonyítékaink rendben voltak, azaz nem sértettük meg az MSZP szabolcsi elnökének becsületét, illetve „jó” hírnevét.

A politikus által kifogásolt cikkrészlet szerint „az MSZP aktív megyei elnökei közül a baranyai sejtet vezető Puch Lászlónak, illetve a szabolcsi »király« Veres Jánosnak vannak offshore-kapcsolódásai (…). Vadonatúj gépgyártó egységét, a Pilatus Technology Zrt.-t egy svájci adóparadicsomba (Zug kanton) bejegyzett érdekeltség ellenőrzi. Ezt – ahogy offshore-ozóéknál illik – papíron nem a volt pénzügyminiszter, hanem egy hivatásos stróman képviseli a hatóságok előtt.”

A Heti Válasz bizonyító erejű dokumentumai szerint a Pilatus Technology Zrt. anyacége Svájcban nem folytat tényleges tevékenységet, így akár offshore társaságnak is nevezhető. A zugi vállalat vezetője ráadásul egy adótanácsadó, aki a közhiteles nyilvántartások szerint 52 darab gazdasági érdekeltségben tisztségviselősködik.

S mivel Veres maga fizette ki a magyarországi zrt. bejegyzési illetékét (a svájci anyacég helyett), ráadásul a zugi központ kézbesítési megbízottja nem más, mint a politikus felesége, Dobolyi Alexandra, eme tényekből a bíróság szerint is levonhattuk azt a következtetést, hogy a szocialista felperes kapcsolódik a Pilatus Technology AG nevű offshore vállalkozáshoz.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elbűvölő Sanghaj Budapesten

A kínai csomózással és a bársonyhímzéssel is megismerkedhetnek az Elbűvölő Sanghaj programsorozat látogatói egy hétig. Fotó, festmény, design.

Ugyanúgy?

„Ahogy ma az állam már a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül költséghatékony módon kezeli az állami hirdetéseket, ugyanúgy központosítani lehetne a kulturális mecenatúrára fordított pénzeszközöket”, nyilatkozta Szakács Árpád a Figyelőnek. A Médiaworks főszerkesztője a Magyar Időkben indított sorozatával a kulturális mecenatúrát, annak visszásságait vette célba, kritizálva, mi több, támadva a baloldali gondolatok előtt teret nyitó állami intézményvezetőket.

Itt a könyvhét mérlege: idén egy bájos fiatal írónő asztala előtt kígyózott hatalmas sor

Több mint egy évtizedig az ünnepi könyvhét megnyitója után fél órával megjelent a Vörösmarty téren Esterházy Péter; tíz perc múlva már jöttek és nem akartak elfogyni a dedikálásra váró olvasók. Helyben vagyunk – bólogatott a közönség, ki örömmel, ki fanyalogva. Idén egy bájos fiatal írónő asztala előtt kígyózott hatalmas sor. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Azt ígérik, jobb lesz a MÁV, mint az osztrák vasút

Az osztrák vasút Budapestre közlekedő vonatánál magasabb színvonalat ígér jövőre a MÁV a felújított vasútvonalakon, saját gyártású kocsijai fedélzetén. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

„Putyin úgy fogja felhasználni a focivébét, ahogy Hitler tette az 1936-os olimpiával”

Kelet-ukrajnai háború, túlárazások, bosszúszomjas angol ultrák – néhány a 21. foci-vb-re vetülő árnyék közül. A nemzetközi politika nagyágyúi végül, a Krím annektálása ide vagy oda, nem maradnak távol a június 14-től kezdődő világbajnokságtól. Részletes háttér a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Prőhle Gergely: Lovas István halálára

„A kemény fiúk szemében nyilván a végső lúzerség, hogy most mégis leírom: megrendít Lovas halála.” Prőhle Gergely írása a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.

Jó-e, hogy a fociválogatottak tele vannak bevándorlókkal?

A nyugat-európai válogatottakban a lakosság átlagánál jóval több bevándorlógyökerű játékost láthatunk a most kezdődő focivébén. Ami általános megítélés szerint az integráció nagy sikere. A legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszból kiderül, valóban sikerről van-e szó?

„Budapest ma már a Wagner-szentélyt, Bayreuthot is megelőzi”

A Budapesti Wagner-napok kultuszhellyé avatta a Müpát, és sokak szerint Budapest ma már a Wagner-szentélyt, Bayreuthot is megelőzi. Idén a szerző legnehezebben megrendezhető operája, a Trisztán és Izolda a fesztivál új produkciója. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.