Véres karmolások Daróczi Dávid karján?

/ 2010.05.05., szerda 10:14 /
Véres karmolások Daróczi Dávid karján?

A hatóság továbbra is tartja magát eredeti álláspontjához.

Daróczi Dávid édesapja, Choli Daróczi József két hét hallgatás után az egyik bulvárhetilapnak adott nyilatkozatot.

A volt kormányszóvivő édesapja továbbra is állítja, hogy bűncselekmény történt, amire szerinte két bizonyítéka is van: egyrészt, hogy kettő véres inget kapott vissza, ami akkor is furcsa, ha fia olyan injekciót kapott az újraélesztési kísérlet során, amelytől eleredt az orra vére. Másrészt a gyászoló apa arról beszél, hogy fia karján könyöktől lefelé le volt marva a bőr, s tele volt karmolásokkal.

A rendőrség ugyanakkor tartja magát eredeti álláspontjához, miszerint minden kétséget kizáróan öngyilkosság történt, sőt, egy rendőrségi informátor arról beszélt az egyik napilapnak, hogy se második ingről, se karmolásokról nem tudnak.

Choli Daróczi József fia temetése után jelentette be, hogy magánnyomozást indít, mert nem tudja elfogadni a hatóságok által jegyzőkönyvbe vett verziót, vagyis az öngyilkosságot, sőt, az édesapa a TV2 műsorában egy papírra az általa gyilkosnak vélt személy nevét is leírta, a papírt pedig ügyvédi letétbe helyezte.

A volt kormányszóvivő édesapja a kezdetektől cáfolta azokat a híreket is, amelyek szerint fia súlyos depresszióval küzdött, és a többi közt ez vezetett öngyilkosságáig.

Daróczi szerelme, Liptai Claudia a tragikus eset után adott interjújában úgy vélekedett arról, mi vezetett élettársa haláláról: „Hiába szerették sokan, hiába nem volt soha egyedül. Csak ő valamiért nem szerette önmagát, ahonnan elindult, ahogy megküzdött mindenért, nem volt elég."

Hasonlóan magyarázta a halál okát Gyurcsány Ferenc is, aki Daróczi temetésén búcsúztatta volt szóvivőjét. A volt miniszterelnök úgy fogalmazott: nehéz végiggondolni, mit jelent eljutni a csepeli cigánydombról a köztársaság Parlamentjének díszes szobáiba vagy elmenni Brüsszelbe, vagy ott lenni a Fehér Házban.

A volt kormányfő beszédében felidézte azt is: Daróczi otthon mindig kisámfázta a cipőjét, és mikor ő erre azt mondta: „Ez piperkőc dolog!", a szóvivő úgy válaszolt: „Hiszen nekem csak két pár jó cipőm van. Az egyiket kisámfázom, közben a másikat hordom." Gyurcsány arra is visszaemlékezett, hogy amikor munkaügyben leültek beszélni, ő mindig csak magam mellé dobta a zakóját, Daróczi viszont mindig összehajtotta a sajátját. „Egy világ küszködése volt ebben a mozdulatban" - emelte jelképessé a gesztust a volt kormányfő.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.