valasz.hu/itthon/lackfi-janos-az-aprilisi-valasztasok-tetjerol-a-nemzethalal-elmarad-127834

http://valasz.hu/itthon/lackfi-janos-az-aprilisi-valasztasok-tetjerol-a-nemzethalal-elmarad-127834

Vészjelzés konzervatív oldalról: a román egészségügy is elmegy mellettünk!

/ 2017.11.01., szerda 14:00 /
Vészjelzés konzervatív oldalról: a román egészségügy is elmegy mellettünk!

Az egészségügy igenis üzlet, a piaci verseny pedig a gyógyítás terén is a fejlődés mozgatója – állítja a konzervatív Lantos Csaba, a Széll Kálmán Alapítvány elnöke, a tízéves fővárosi Róbert Károly Magánkórház többségi tulajdonosa. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

„Farizeus szemléletnek tartom, hogy arról beszélünk: nálunk minden ingyenes, mindenki hozzáfér mindenhez. Ez nem igaz, és ezt mindenki tudja, naponta tapasztalja. Egy kampányidőszakban természetes, hogy a kormányzó erő nem beszél erről, de hosszú távon ez megkerülhetetlen. Ha nem változtatunk a szemléletünkön, akkora lesz a lemaradásunk a szomszéd országok mögött, hogy az emberek átmennek a határ túloldalára gyógyulni” – mondja az interjúban Lantos, és nem feltétlenül Ausztriára, inkább Szlovákiára és Romániára gondol. Hozzáteszi:„Romániában olyan rossz volt az állami egészségügy, hogy virágzó privát épült fel mellette, minőségi szolgáltatással. Fel sem vetődik, hogy a magánszolgáltatók ne kapnának állami finanszírozást. A cseh és a szlovák több-biztosítós rendszerben is szerződnek a magánbiztosítók magánkórházakkal. Miért is ne? Miért jobb a versenynél egy állami kórház, aminek a minőségi mutatóit nem mérjük, és nem hozzuk nyilvánosságra?”

 

 

 

 

A teljes nagyinterjú a november 2-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.