Vezércsere az MTI élén

/ 2017.03.03., péntek 17:25 /

Tényleg ráfordult a választásokra a Fidesz: tegnap az Origónál tartott hét újságíró kirúgása után igazodási eligazítást a tartalom igazgató, ma délelőtt a teljes techrovat mondott fel a portálnál, most pedig a Magyar Távirati Irodától érkezett humánerőforrás hír, miszerint Gazsó L. Ferenc, az MTI igazgatóság igazgatója nyugdíjba megy, helyét pedig Galambos István, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság eddigi rádiós médiaszolgáltatási igazgatója veszi át.

Galambos István korábban már volt az MTI vezetője, majd a közmédia menetrend szerinti átalakítási hulláma az MTVA vezetőségébe sodorta, innen tért vissza a megrendelői szerepkört eljátszó Zrt. rádiós szekciójához, majd most újból a hírügynökségi igazgatóság élére. Elsőre bonyolultnak tűnhet, pedig van benne logika, ami viszont kizárólag a zűrzavaros, direkte kívülről átláthatatlannak kitalált közmédiarendszerben értelmezhető.

A vezércsere egyébként nem igazán hoz majd változást az MTI életében, mivel valamennyi kiemelt tartalmi, meg úgy általában az összes fontos döntés továbbra is az MTVA-ban, és annak politikai környezetében születik.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.