Megmondták, kit pereljen Vida Ildikó

/ 2014.11.12., szerda 18:47 /
Megmondták, kit pereljen Vida Ildikó

Bárándy Péter és Zamecsnik Péter szerint nincs lépéskényszerben a magyar állam a kitiltási botrányban, Magyar György viszont nyomozást sürget. A Heti Válasz csütörtöki számában a Vida-ügy háttere.

Létezik, hogy sehova sem fellebbezhet, akit korrupcióra hivatkozva kitiltanak az Egyesült Államokból? A Heti Válasz csütörtökön megjelenő cikkéből kiderül: úgy fest, létezik. Az általunk megkérdezett Bárándy Péter és Magyar György ügyvédek egyetértenek abban, hogy az amerikaiak nem sértettek személyiségi jogot, hiszen nem említették sem Vida Ildikó NAV-elnök, sem a többi érintettek nevét. Az pedig nem alapvető emberi jog, hogy valaki beléphessen az Egyesült Államokba. Magyar szerint a magyar állam térfelén pattog most a labda, s nyomozást kellene indítani ismeretlen tettes ellen, mert ennek hiányában „bűnös közömbösséget” tanúsít a hatóság.

Ezzel viszont sem Bárándy, sem Zamecsnik Péter ügyvéd nem ért egyet. Előbbi szerint mind a kormányzati reakciók hangneme, mind az ellenzéki követelések borzalmasak, de amikor utóbbiak bűnpártolással vádolják az ügyészséget, annak szerinte semmi alapja. Zamecsnik szerint sincs semmi, amire egy nyomozást alapozni lehetne, a kormány és Vida reakcióit viszont elhibázottnak tartja.

„A helyében megkeresnék egy amerikai ügyvédi irodát, odakint indítanék polgári pert az Egyesült Államok kormánya – illetékes hivatala – ellen.” Zamecsnik szerint a kitiltás magyarul egy közigazgatási határozatnak felel meg, szerinte az amerikai bíróságok illetékessége ezért egyértelmű. Ráadásul azok meg is ismerhetnék az állítólagos korrupció bizonyítékait – már ha vannak. 

A november 13-i Heti Válaszból kiderül az is, miért áll gyenge lábakon az amerikaiak érve, amely szerint a korrupciós botrány nem diplomáciai nyomásgyakorlás. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.