Vízkár

/ 2001.04.13., péntek 07:38 /

A biztosítók szerint a legnagyobb kár Tarpát, Tákost, Gulácsot, Jándot, Gergelyiugornyát, Tivadart és Csarodát érte. A Hungária Biztosító csaknem kétszáz károsulttal áll kapcsolatban, s 600 millió forintos kárigénnyel számol. A biztosítások többségét főként családi házakra és ingóságokra kötötték, de vannak vállalkozási, mezőgazdasági jellegű szerződések is. A kár bejelentésekor 30 ezer forintos előleget adtak - tudtuk meg Sipos József kommunikációs igazgatótól. A károsultak két héten belül megkapják pénzüket - eddig százmillió forint körüli összeget fizettek ki. Vannak azonban olyanok, akik azt kérték, várjanak, mert a pénzt nem tudják biztonságos helyre tenni. A biztosító ezért is egyezett meg a Szatmár-beregi Takarékszövetkezettel, hogy a károsultaknak számlát nyitnak.
A Generali-Providencia ötvenezer forintos előleget adott négyszáz beregi ügyfelének, ám tapasztalatuk szerint sokan még nem tudták bejelenteni a kárukat. A helyszíni szemlék után a 300 ezer forint alatti összegeket azonnal kifizették - mondta lapunknak Kiss Attiláné osztályvezető. A biztosítónak csaknem 650 beregi szerződése van. Ezek csaknem háromnegyede családi házakra és ingóságokra vonatkozik, de kötöttek szerződést egyházi ingatlanra is. Harminc ügyfelük háza romba dőlt - az átlagos kárérték egymillió forint körül mozog. Egyes templomokban 30-40 millió forintos kár is keletkezett.
A térségből csaknem háromezer kárbejelentés érkezett; összesen egymilliárd forintot fizettek ki, de hosszú távon 2,3 milliárd forint kárösszeggel számolnak - mondta lapunknak Trunkó Barnabás, a Magyar Biztosítók Szövetségének főtitkára. Míg az országos átlag szerint minden harmadik család köt biztosítást otthonára, a beregi térségben csak minden negyedik.

V. Gy.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.