valasz.hu/itthon/schiff-andras-belezavarodott-a-fasisztazasba-friderikusz-meg-neman-turte-117671

http://valasz.hu/itthon/schiff-andras-belezavarodott-a-fasisztazasba-friderikusz-meg-neman-turte-117671

West Balkán-ügy: Nem azokat vádolták meg, akiket először őrizetbe vettek

/ 2011.05.04., szerda 11:30 /
West Balkán-ügy: Nem azokat vádolták meg, akiket először őrizetbe vettek

A Heti Válasz értesülése szerint a West Balkán ügyben először őrizetbe vett öt személy közül mindössze kettővel szemben emelt vádat az ügyészség.

A január 15-én szombaton történt három halálos áldozatot követelő diszkótragédia után a rendőrség öt embert vett őrizetbe, ám közülük csak kettő neve szerepel a VI.-VII. kerületi ügyészség vádiratában.

Később még három személyt vettek őrizetbe, akik közül egy ember ellen emeltek most vádat. Eredetileg tehát nyolc személyt gyanúsítottak meg, közülük három ül majd a vádlottak padján, a negyedik vádlottról, a biztonsági szolgálat felelőséről csak később derült ki, hogy felelős lehet az ügyért, ő egyetlen napot sem töltött fogdában.

A tragédia után a rendőrség öt embert vett őrizetbe, ám a bíróság néhány nappal később valamennyiüket szabadon engedte, mivel nem tartották indokoltnak előzetes letartóztatásba helyezésüket. A múlt héten azonban az ügyészség közülük csak kettőt, Sz. Gy-t. a West-Balkán Kft. ügyvezetőjét, és K. T.-t, a lebonyolításban és a szervezésben részt vevő cég felelősét vádolta meg. Skoda Gabriellától, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjétől megtudtuk: harmadrendűként Cs. József kerül a vádlottak padjára, akit második körben vett őrizetbe a rendőrség, ám a bíróság őt is szabadon engedte. A negyedik vád alá helyezett személy, H. I., a biztonsági szolgálat felelőse nem volt a nyolc őrizetes között.

A rendőrség januárban még halálos tömegszerencsétlenséget okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást, időközben azonban kiderült, hogy az ügynek nemcsak halálos áldozatai voltak, hanem sérültjei is. Mivel kilencnél több személy szenvedett testi sérülést, így a vád is súlyosabb: halálos tömegszerencsétlenséget okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségére módosult.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.