heti-valasz.hu/itthon/a-veghajraban-a-fideszre-hatalmas-veszely-leselkedik-a-cikisedes-128010

http://heti-valasz.hu/itthon/a-veghajraban-a-fideszre-hatalmas-veszely-leselkedik-a-cikisedes-128010

Volt SZDSZ-munkatársak gyártották az MSZP-kampányfilmet

/ 2013.03.06., szerda 16:49 /
Volt SZDSZ-munkatársak gyártották az MSZP-kampányfilmet

Az SZDSZ volt kampányguruja, Erdélyi Zsolt (művésznevén Superman), illetve az egykor a szabad demokraták legbelsőbb köreit erősítő Koltai Péter a tulajdonosai annak a cégnek, amely a botrányos MSZP-kampányvideót készítette – tudta meg a Heti Válasz.

A Hír Tv korábbi információi szerint a Weber und Mill Kft. készítette az MSZP-nek azt a kampányfilmet, amely ellen azóta többen is tiltakoztak – például Bartók Béla szerzői jogainak magyarországi örököse, illetve Puskás Ferencné és az RTL Klub. A Hír Tv azt is közölte, hogy a kft. székhelye ugyanabban a budai villában van, ahol a korábban SZDSZ-es Horn Gábor Republikon Intézete működik. (Török Zsolt MSZP-szóvivő egyébként a csatorna hétfő esti Rájátszás című műsorában nem volt hajlandó elárulni, hogy kik a 18 perces kisfilm készítői.)

Erdélyi „Superman” Zsolt
(fotó: facebook)

A Heti Válasz a Weber und Mill Kft. „mögé nézett”, és kiderítette, hogy az MSZP-filmet lényegében az egykori SZDSZ-kampánystáb szállította Mesterházy Attiláéknak. A Weber und Mill egyik tulajdonosa ugyanis (a Little Green Man Kft.-n keresztül) az a Superman művésznéven ismert Erdélyi Zsolt, aki 2004-től az SZDSZ elsőszámú kreatívjaként dolgozott Horn Gábor kampányfőnök keze alá. A cég másik tulajdonosa pedig Koltai Péter; ő korábban a Magyar Bálint vezette oktatási tárca háttérintézményeként működő Educatio Kht.-t irányította, majd informatikai miniszteri biztos lett.

A Heti Válasz már 2003-ban megírta, hogy az egykori diákjogi harcos Koltait a szabad demokraták vezetőtestületeiben Horn Gábor államtitkár tanítványaként tartják számon. Korábbi SZDSZ-es beágyazottságára utal, hogy anno olyan cégek tulajdonosai közt tűnt fel, amelyek összeértek Sári Lajos szabad demokrata pártigazgató gazdasági érdekeltségeivel. Koltai neve akkor vált széles körben is ismertté, amikor – más minisztériumi alkalmazottakkal együtt – megjelent a Sulinet-hálózatot kiépítő (akkor Kóka János érdekeltségébe tartozó) Elender balatonkenesei luxuspartyján. (Még egy érdekes személyi adalék: a most az MSZP-nek dolgozó Weber und Mill Kft.-t az a Hann Péter ügyvezeti, aki a Medián közvélemény-kutatót irányító Hann Endre testvére.)

A fenti tények megerősítik azt a politikusi körökben régóta terjedő pletykát, mely szerint a Mesterházy Attila-féle MSZP a korábbi SZDSZ kampánycsapatával készül a 2014-es választásokra. A Heti Válasz kereste a Weber und Mill tulajdonosát, Koltai Pétert, aki fél órán belül visszahívást ígért a témában, de egyelőre nem jelentkezett.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.