Vona az érettségit Zázrivecz Gábor néven szerezte

/ 2009.08.16., vasárnap 05:00 /

"Tisztázó" interjút közöl Vona Gáborral a Jobbikhoz közel álló barikád.hu. Megtudhatjuk például, hogy van-e belépője a Gazprom székházába, tényleg rokona-e Marosán Györgynek, illetve az is kiderül, hogy milyen néven született a pártelnök.

Részlet a beszélgetésből:

- A suttogó propaganda szerint ön Marosán György unokája, nemrég vett telket Solymáron, sőt Csurka István szerint még szefárd zsidó is.

- Csurka szerint zsidó vagyok, egy cigány blogger szerint meg buzi. Ezzel ellentétben római katolikus paraszt családból származom, szép feleségem és tüneményes kisfiam van, akit nem örökbe fogadtuk, ha érti, mire gondolok... Egyébként azt szokták mondani: akire a közéletben legalább egyszer nem mondják, hogy zsidó vagy homoszexuális, az még nem ért el semmit. Valamit ezek szerint már letettem az asztalra. A Marosán dologra még reagálni sem kívánok, a családban még párttag sem volt soha. A solymári telek nagyon szép lenne, de a családom esténként egy budapesti hatodik emeleti lakásba vár haza.

- Viszont a Vona név nem az eredeti neve...

- Inkább úgy fogalmaznék, hogy nem a születési nevem, viszont a vér szerinti. Apai nagyapám, Vona Gábor Erdélyben esett el a második világháborúban az oroszok ellen a Torda melletti harcok során. Egy Aranyosegerbegy nevű kis faluban temették el katonai sírban. Nagyanyám, Csabai Ilona egyedül maradt édesapámmal, majd évek múlva hozzáment egy Zázrivecz József nevű férfihoz. Az új férj édesapámat is a nevére vette, így lett ő Vona Lászlóból Zázrivecz László, én pedig születésemkor Zázrivecz Gábor. Az érettségimet még ezen a néven szereztem, de amint nagykorú lettem - a család támogatása mellett és édesapám nagy örömére - visszavettem a vér szerinti nevemet hősi halált halt nagyapám emlékére. Sajnálom, hogy nem ismerhettem őt.

A teljes interjú olvasható: Rendhagyó interjú Vona Gáborral a Jobbikot ért vádakról, titkokról, hazugságokról

Rosta

Somogyi Marcell

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

Az ingyenreklámnak is van határa

Attól, hogy könyve jelent meg, még nem tekinthető írónak Bochkor „Bocsi szerint a világ” Gábor, Gesztesi „Bulik, balhék, sztorik” Károly és Majoros „Tetszik, nem tetszik, MAJKA” Péter sem.

Erőszak, vagy csábítás a Tv2-n?

Itt már messze nem csak a valóságshow-k lélekromboló világáról van szó. Először lehetett egy az egyben szexuális erőszakot showműsorként eladva látni.

Orbán meneszti Fazekas Sándort?

A szerzőmegjelölés nélkül közölt hír szerint Fazekas Sándor menesztésének szükségessége már konkrétan felvetődött a múlt heti kormányülésen.

Elhunyt Páll Mónika

Közel egy évvel az érte rendezett gálaest után, hosszan tartó, súlyos betegségben elhunyt a sugárzóan bájos színészhallgató.

Nyílt levelet írt több ezer KKV: nem akarnak kormányváltást

Több mint ötezer brit kis- és középvállalat vezetői nyílt levélben álltak ki hétfőn a jelenlegi konzervatív-liberális brit kormánykoalíció gazdaságpolitikája mellett, kockázatosnak nevezve az esetleges kormányváltást a május 7-i parlamenti választások után.

Nepál: még több ezerrel nőhet az áldozatok száma, huszonnégy magyarról nincs hír

A hétvégi földrengés idején 48 magyar állampolgár tartózkodott Nepálban, közülük 24 emberrel még keresik a kapcsolatot - mondta el M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában Vajda Andrea újdelhi vezető magyar konzul. Közben a Himalayan Times című nepáli napilap azt írta, hogy a földrengés áldozatainak a száma elérheti akár a nyolcezret is.

Könyvfesztivál: demonstráció a szépirodalom mellett

Franzen és Kehlmann sikere rányomta a bélyegét a fesztivál egészére. És ami a legnagyobb szerencse, e sikerből mindenki profitált. Jókai Annától Esterházy Péterig. A kisgyerekek és a nyugdíjasok. A kiadók és kereskedők.