Vona az érettségit Zázrivecz Gábor néven szerezte

/ 2009.08.16., vasárnap 05:00 /

"Tisztázó" interjút közöl Vona Gáborral a Jobbikhoz közel álló barikád.hu. Megtudhatjuk például, hogy van-e belépője a Gazprom székházába, tényleg rokona-e Marosán Györgynek, illetve az is kiderül, hogy milyen néven született a pártelnök.

Részlet a beszélgetésből:

- A suttogó propaganda szerint ön Marosán György unokája, nemrég vett telket Solymáron, sőt Csurka István szerint még szefárd zsidó is.

- Csurka szerint zsidó vagyok, egy cigány blogger szerint meg buzi. Ezzel ellentétben római katolikus paraszt családból származom, szép feleségem és tüneményes kisfiam van, akit nem örökbe fogadtuk, ha érti, mire gondolok... Egyébként azt szokták mondani: akire a közéletben legalább egyszer nem mondják, hogy zsidó vagy homoszexuális, az még nem ért el semmit. Valamit ezek szerint már letettem az asztalra. A Marosán dologra még reagálni sem kívánok, a családban még párttag sem volt soha. A solymári telek nagyon szép lenne, de a családom esténként egy budapesti hatodik emeleti lakásba vár haza.

- Viszont a Vona név nem az eredeti neve...

- Inkább úgy fogalmaznék, hogy nem a születési nevem, viszont a vér szerinti. Apai nagyapám, Vona Gábor Erdélyben esett el a második világháborúban az oroszok ellen a Torda melletti harcok során. Egy Aranyosegerbegy nevű kis faluban temették el katonai sírban. Nagyanyám, Csabai Ilona egyedül maradt édesapámmal, majd évek múlva hozzáment egy Zázrivecz József nevű férfihoz. Az új férj édesapámat is a nevére vette, így lett ő Vona Lászlóból Zázrivecz László, én pedig születésemkor Zázrivecz Gábor. Az érettségimet még ezen a néven szereztem, de amint nagykorú lettem - a család támogatása mellett és édesapám nagy örömére - visszavettem a vér szerinti nevemet hősi halált halt nagyapám emlékére. Sajnálom, hogy nem ismerhettem őt.

A teljes interjú olvasható: Rendhagyó interjú Vona Gáborral a Jobbikot ért vádakról, titkokról, hazugságokról

Rosta

Szőnyi Szilárd

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

Fordulat Darwin-ügyben: mégsem beszélt hülyeségeket Semjén Zsolt

A fél internet Semjén Zsolton röhög, mert a miniszterelnök-helyettes úgymond hülyét csinált magából, amikor a darwinizmust támadta. Szerintem meg azok jártak így, akik a katolikus tanítás ismerete nélkül estek neki a kereszténydemokraták elnökének. Vigyázat, a köznyugalom megzavarására alkalmas tartalom következik!

Ezért ölhetett a combinós gyilkos

A Norvég Alap befagyasztása miatt hónapok óta áll a bezárt OPNI utódjának szánt új pszichiátriai intézet fejlesztése. A combinós gyilkosság rámutatott: megoldatlan a dühöngő, agresszív pszichiátriai betegek helyzete. Hogyan lehetetleníti el az OPNI pótlásának ügyét a Norvégiával való konfliktus? Exkluzív részletek a friss Heti Válaszban.

Újra kitört a francia–magyar közműháború – részletek

Pécs városa öt éve kitette az egyik nagy francia közműszolgáltatót, a Suezt. Most a Semmelweis Egyetem szánta el magát az egyoldalú rezsicsökkentésre a másik gall gigásszal, a Veoliával szemben – értesült a Válasz.hu. Az egyetem 2013 közepén már feljelentést is írt, a BRFK korrupciós főosztálya épp nyomoz a témában.

Nyílt levél az ellenzéknek

Mottónk a mai Népszabadságból: „Közös ellenzéki kampánystáb nem jön létre, hiszen az MSZP, a Demokratikus Koalíció és az Együtt–PM a koordinált indulás miatt több kerületben egymás riválisa lesz.”

Ki volt James Foley, a kivégzett amerikai újságíró?

A szülők gyermeküket, az amerikaiak egy bátor honfitársukat, a világ újságírói közössége pedig azt a kollégát gyászolja, aki a legendás haditudósítók méltó utódaként életét kockára téve is beszámolt a háború sújtotta területek lakosságának szenvedéseiről.