Vona Gábor távozásáról ír az Origo – de hogy jutottak idáig?

/ 2015.08.04., kedd 08:00 /
Vona Gábor távozásáról ír az Origo – de hogy jutottak idáig?

„Vona Gábor távozása repítheti előre a Jobbikot” – szól az Origo mai vezető anyagának címe, amelyben Krekó Péter, a Political Capital Institute igazgatója elemzi a Jobbik féléves teljesítményét, egy infografikán pedig megnézhetjük, hogy az Ipsosnál és a Nézőpontnál hogy alakult Vonáék támogatottsága januártól júniusig.

A cikket szerző Kovács András nem közli, hogy a teljes népesség vagy a pártválasztók körében mért értékekről van szó (az utóbbiról), de sajnos nem ez a legkomolyabb gond az anyaggal. Hanem az, hogy a címbe emelt lehetőség egyszerűen nincs benne a cikk szövegében. „Franciaországban a Nemzeti Front élén Jean-Marie Le Pen helyét a lánya foglalta el, aki lényegesen hitelesebben tudta végrehajtani a politikai fordulatot, mint az édesapja. Vona Gábor 2006 óta vezeti a pártot, és a nyugati tudósítók is jól látják, hogy a cukiságkampány nem elég, hogy hiteles legyen a változás” – idézi a szerző Krekót, de szó sincs a Jobbik lehetséges emelkedéséről, pláne Vona távozásáról; sőt, a Political Capital vezetője „az esetleges néppártosodásról azt mondta, hogy az a Jobbik esetében vezetőváltás nélkül valósulhat meg”.

Kovács András azonban még ezt a bakugrást is tudja überelni. „A kormányzati bevándorlásellenes kampány miatt a Jobbik nem tudta bővíteni a táborát, és furcsa módon ők fogalmaztak meg egy enyhébb álláspontot, amiből akár profitálhatnak is” – írja. Tehát van egy párt, amely a bevándorlásellenes kampány miatt nem tudta bővíteni a táborát, de a kampánnyal szemben megfogalmazott enyhébb álláspontból akár profitálhat is. Hogy mire gondolt a szerző, mikor ezt leírta, fel nem foghatom.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.