Vörösiszap: gyengül a gát, két falut is kiüríthetnek

/ 2010.10.09., szombat 07:20 /

Tovább gyengült a gát, ezért döntött úgy a védelmi bizottság, evakuálja a falut.

Megkezdték a  vörösiszap sújtotta Kolontár kiürítését, jelentette a falu közeléből az MTI tudósítója.

A falu kiürítéséről azután döntött Pintér Sándor belügyminiszter vezetésével szombat kora reggel a helyszínen összeült védelmi bizottság, miután a megsérült 10-es kazetta gátja tovább gyengült- közölte Dobson Tibor katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-vel.

Orbán Viktor miniszterelnök is a helyszínre érkezett a döntést követően. Kolontár területén a rendőrség hangszórókon értesíti a lakosságot a kitelepítésről, az ott tartózkodó tartozkodó bel- és külföldi tudósítóknak el kellett hagyniuk Kolontárt. A hatóságok felkészültek arra, hogy szükség esetén Devecsert is kiürítik.

Rosta

Szőnyi Szilárd

Találkozunk 2016-ban!

Tóra, magyar!

A hamarosan rajtoló Kékszalagra hajók keresik legénységüket, a Balatonon pedig ötödannyi hajó sincs, mint a Boden-tavon. Összeállításunkban azt próbáltuk körüljárni, kinek és hogyan lehetséges belevágnia ebbe a sportba.

Így alakulhat át az Európai Unió

A múlt heti uniós csúcson kiderült, hogy nagy változások előtt áll az EU: a francia–német tandem szándékai szerint a megerősített eurózóna lesz a közösség új gravitációs központja. Aki kimarad, lemarad? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Ezért akar a kormány lőtereket telepíteni az iskolákba

A lövészet iskolai oktatásának ötlete összefügg a hadsereg létszámhiányával, de valószínűleg ugyanúgy kevés valósul meg belőle, mint a lovaglásból vagy a mindennapos éneklésből. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Miért szavaz sok LMBT-személy a radikális jobboldalra?

Három európai kormányfő homoszexuális; Angliában rekordot döntött a meleg képviselők száma; szélsőjobbos alakulatok, illetve Skóciában az összes mérvadó párt élén szintén zenész áll – derül ki a csütörtöki Heti Válaszból.