valasz.hu/itthon/itt-a-madaras-adidas-eletkepes-lehet-e-egy-nemzeti-sportmarka-129214

http://valasz.hu/itthon/itt-a-madaras-adidas-eletkepes-lehet-e-egy-nemzeti-sportmarka-129214

Zacher-ügy: a választások után a rendőrségtől hívták a lázadó háziorvost

/ 2018.04.11., szerda 17:00 /
Zacher-ügy: a választások után a rendőrségtől hívták a lázadó háziorvost

„Nem sürgősségi eset”, „beutalása szakmaiatlan” – írta Zacher Gábor, a Honvéd Kórház főorvosa arról a betegről, akit hazaküldött, majd másnap meghalt. Az asszony halála kapcsán mutatjuk be egy háziorvos küzdelmeit a kórházüggyel. Részletek a csütörtöki Heti Válaszban.

„Beutalása szakmaiatlan” – ezt írta Zacher Gábor, a Honvéd Kórház sürgősségi osztályát vezető főorvos annak a betegének ambuláns lapjára, akit hazaküldött, mert nem tartott sürgősségi esetnek, majd másnap a mentők kómaszerű állapotban szállították vissza, és előrehaladott vérmérgezése miatt már nem tudták megmenteni az életét.

Az elmúlt időszakban több a közvéleményt felháborító sürgősségi eset is történt, ám ezúttal szokatlan módon nem a gyászoló család, hanem a beteg háziorvosa tett panaszt a kórháznál. Erre a Honvéd Kórház orvos igazgatója azt válaszolta, nincs joga a saját betege egészségügyi adataihoz, és erre hivatkozva utasította el, hogy vizsgálatot indítson. Az orvos a kamarához és a minisztériumhoz fordult, majd miután mindenhonnan elutasították, nyílt levelet írt, no-go zónának nevezve a Honvéd Kórházat, vagyis olyan városrésznek, ahol nem érvényesül az adott ország jogrendszere. Mármint a miénk.

A Heti Válasz nemcsak a történet szakmai és jogi részét járta körül, hanem azt is, miért érezte úgy Mateisz Erzsébet, hogy lépnie kell. A doktornő részletesen beszél a háziorvosok kínjairól, arról, hogy még az igazán súlyos betegeit is milyen nehéz elhelyezni a kórházban, bejuttatni egy szakrendelőbe vagy a Honvédbe, a jelenlegi VIP-kórházba, amelynek területéhez a szegény újpalotai városrész, az ő körzete tartozik. Sokáig úgy tűnt, ezzel véget is ér a történet, ám a választások másnapján a rendőrségtől hívták. De mit akartak tőle a nyomozók? Miért ügyvéddel érkezett a meghallgatásra?

 

 

 

 

Részletek a Heti Válasz április 12-i számában, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.