Zakatol a politikai humorvonat: erős kihívót kapott Bödőcs Tibor (+18)

/ 2018.04.19., csütörtök 14:15 /

„– Miniszterelnök úr! Százezer szerencsétlen pöcs tüntet odakint, a lemondásunkat követelve.

– A Gulyás Márton, a Lukácsi Katalin és Márki-Zay Péter ott vannak?

– Igen, miniszterelnök úr.

– És az Indexen van percről percre tudósítás a rendőrökre virágot tűzdelő hippi pinákról?

– Igen, miniszterelnök úr.

– Akkor szóljatok a Szilvikének, hogy főzzön egy jó kávét! Meg a Bajkainak, hogy írassa a Nárcisz kutyára Tolna és Jász-Nagykun-Szolnok megyét!”

A Tumblr-en, illetve a Mandineren jelentkezett 2012 után egy titokzatos politikafüggő felnőttben tovább élő kisgyermek, hogy Playmobil-figurákkal fényképezett képregényszerű sorozatában röhögje és röhögtesse ki a közélet abszurditásait. „A Gaymobil: kultúr-, béke- és szabadságharc fröccsöntve, direkt alacsony színvonalon” – kezdődött az önmeghatározás, melynek jegyében az alkotó rendre – pártfüggetlenül – bohócot csinált a politikai szereplőkből.

Aztán Gaymobil évekre eltűnt, hogy a napokban a bevezetőben idézett párbeszéddel, újult erővel térjen vissza a közélet színpadára, ezúttal az Azonnali.hu nevű portálon. Azóta még kétszer jelentkezett: először az Index, majd az LMP húzta a rövidebbet. A Válasz.hu elérte az alkotót, és az alábbi anonim interjút készítette vele.

– „A Gaymobil politikailag inkorrekt, a Gaymobil szexista, a Gaymobil senkit nem kímél” – írta magáról. Van azért valaki vagy valami, akivel/amivel még Gaymobil sem viccelne?

– Én ilyet nem írtam magamról, ezt valami régi mandineres szerkesztő írta rólam, aki leütésenként kapta a honort. Ahogy egy korábbi interjúban elmondtam, a Rogán Tónival nem viccelnék. És Kovács Ákos barátommal se, őt nagyon tisztelem, és rengeteget adott nekem a zenéje. De említhetném a Menczer Zsókát is Békásmegyerről.

– A Gaymobil bő egy héttel a választások után kelt új életre. Kinek áll ez érdekében?

– Ha kombinál egy kicsit: Gyárfást beviszik; Megadja Gábor keményen beszól a balliberális értelmiségnek a 888.hu-n; elpusztul II. Erzsébet utolsó corgija; újraindul a Gaymobil – akkor nagyjából össze tudja rakni, hogy miről szól a történet. Ennél többet nem mondanék erről.

– Na jó, de miért pont most?

– Nézze, olyan ez, mint a helikopteres házirénszarvas-vadászat: az embert köti bizonyos diszkréció. Ön se fecsegi ki, hogy milyen falfirkák vannak a Heti Válasz szerkesztőségének férfivécéjében.

– Ráadásul történik mindez az Azonnali.hu-n, mely honlapról a jól értesültek a következőket vélik tudni: „Az LMP hírportálja” (Pesti Srácok); „Gyurcsány ötödik hadteste” (Vágó Gábor); „Momentum-közeli” (MIÉP); „Igazi habony-gyári förmedvény” (Nemesné Margó, Facebook); „A Mandi NER nélkül” (Szomszédok forever). Ön el tud igazodni ebben a nagy kavalkádban?

– Ön egy kissé túl kíváncsi. Ne aggódjon, a megfelelő pillanatban ki fog derülni, hogy pontosan ki áll az Azonnali mögött. Most még nincs itt az ideje. Mindenesetre nem lennék se a Huth Gergely, se a Vágó Gábor – apropó, hány százalékot kapott Kecskeméten? –, se Nemesné Margó helyében, amikor lehull a lepel.

– Ha most vasárnap lennének a választások, Gaymobil kire szavazna?

– Sallai Róbert Benedekre biztos behúznék egy ikszet. Ahogy ő is behúzott egyet a Hadházynak, csak az nem iksz volt, ha-ha!

– Az idézett interjúban azt mondta, Rogán Antal az egyetlen, akit – mivel van egy közös titkuk – soha nem bánt. Kicsit azért gyanús, hogy eddig még Soros Györgyöt sem figurázta ki.

– Ha a Gyurit kifiguráznám, fennállna a veszélye, hogy betelepít egymillió migránst a gyerekszobába. Pedig így is elég szűken vagyunk. Ismerem rég a Gyurit, ő nem tréfál, kérdezze meg az indonézeket a ’98-as valutaválságról. Úgyhogy amikor újraindultunk, felhívtam, és mondtam neki, hogy „Gyurikám, én nem csinálok rólad gusztustalan karikatúrákat fröccsöntött plasztikbabákkal, te meg nem telepítesz migránsokat a lakásomba.” Egy kicsit húzódozott, de végül belement.

– Mekkora az az összeg, amiért hajlandó volna eltekinteni egy-egy politikus pellengérre állításától?

– Erre különböző díjcsomagok léteznek, nem egyszeri összegről van szó. Egyfajta előfizetési rendszerben működik a dolog, egy meghatározott összegért egy hónapig biztos nem foglalkozom valakivel, egy valamivel jelentősebb összegért fél évig, de van éves díjcsomag, meg örökváltság is, ez utóbbi mondjuk elég drága, a Kósa Lajos anyukáján kívül más még nem igényelte.

– Manapság nagyon mennek a viccpártok. Ha Orbán Viktor május 8-án nem tudna kormányt alakítani, esetleg vállalná a miniszterelnök-jelöltséget?

– Én biztos nem, mert akkor ott kéne hagynom az urológiát, ahol nyugdíjas állásom van, s amit a lelkem mélyén kifejezetten szeretek. Igazából borzalmas dolog lehet politikusnak lenni: folyamatosan olyan emberekkel kell időt tölteni, akiket normális ember marha nagy ívben elkerül. Politikustársak, üzletemberek, főhivatalnokok, diplomaták, választópolgárok. Akkor már inkább a páciensek: a prosztata nem korrupt, nem lobbizik költségvetési átcsoportosításért, és a szavazatát se kell elnyerni.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.