valasz.hu/itthon/variaciok-milliora-ellenzeki-facebook-csoportok-es-a-fuggetlenseg-42349/

http://valasz.hu/itthon/variaciok-milliora-ellenzeki-facebook-csoportok-es-a-fuggetlenseg-42349/

Zoboki-Baán-csörte: mi lesz a Liget Budapesttel?

/ 2015.04.23., csütörtök 17:09 /
Zoboki-Baán-csörte: mi lesz a Liget Budapesttel?

A következő hetekben dől el a harmadik Orbán-kormány legjelentősebb jelképes nagyberuházásának sorsa. A Baán László-féle Liget Budapest projekt ellen támadást indított Zoboki Gábor és L. Simon László – éppen akkor, amikor lezárult az Új Nemzeti Galéria tervpályázata.

A vita nem véletlenül most élénkül fel: a beruházás olyan ponthoz közeledik, amikor végleges döntést kell hozni róla. A Liget Budapest másik öt új múzeumépületére kiírt nemzetközi pályázat nyerteseivel a közbeszerzési eljárások lezárulása után a Városliget Zrt.-nek meg kell kötnie a tervezési szerződéseket, hogy a cégek beadhassák az építési engedélyes terveket, és jövőre megkezdődhessen a munka. Ha a kormány le akarná állítani a projektet, ezt utoljára a szerződések aláírása előtt teheti meg.

Miközben sok szó esik arról, hogy a múzeumokat szabad-e a Városliget közparkjában elhelyezni, egyelőre senki nem feszegeti, hogy szabad-e egy olyan óriási épületet elhelyezni a Szent György téren, mint a Nemzeti Galéria – a bírálók, köztük Orbán katonatársa, Zoboki Gábor építész és L. Simon László államtitkár ugyanis ezt javasolják. Pedig nemcsak a Városliget érzékeny környezet, hanem a Vár is. A Szent György tér nyugati oldala korábban sosem volt egyetlen nagy tömbként beépítve, legalább három, régebben még több épület állt a területen. Ezen a helyen egy óriás épület alapjaiban változtatja meg a Vár képét, és tömegével elnyomja a Sándor-palotát, sőt a királyi palotát is.

A teljes cikk elolvasható az április 23-án megjelent Heti Válaszban, mely a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.