valasz.hu/itthon/breaking-solyom-laszlo-publicisztikaban-all-ki-a-heti-valasz-mellett-128885

http://valasz.hu/itthon/breaking-solyom-laszlo-publicisztikaban-all-ki-a-heti-valasz-mellett-128885

Zoltai Gusztáv mire volt jó?

/ 2018.06.11., hétfő 10:58 /

Az exmunkásőr Zoltai Gusztáv alkalmazása a jobboldali kormányzat tanácsadójaként az elmúlt ciklus olyan botránya volt, amire négy éven keresztül semmilyen épkézláb magyarázat nem született.

Túl azon, hogy évente egyszer-kétszer, a nyilvános szerepléseivel halálosan felidegesítette az antikommunizmust eldobható politikai terméknél többre tartó honfitársak tömegét, Zoltai csak arra volt „,jó”, hogy fel lehetett mutatni, a nemzeti együttműködés immár a legyőzött establishment kádereire is kiterjed. Amennyiben azok – Lázár János megfogalmazása következik – „nem szekértolókként” is hajlandók tolni a szekeret.

Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz egykori ügyvezető igazgatója, a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelenlegi tanácsadója egy 2016-os képen

Lázár János és Zoltai Gusztáv egy 2016-os képen

Fotó: MTI/Soós Lajos

Minden egyes alkalommal, amikor csak lehetőségünk volt, megírtuk, mennyire mélyen vállalhatatlan Zoltai kormányoldalon tartása, ezért úgy illik, hogy szóljunk most is: a volt Mazsihisz-vezér ejtése tökéletes döntés, aminek egyetlen hibája, hogy nem hamarabb történt meg. Zoltai pontosan négy évvel tovább volt kormányzati tanácsadó a kelleténél.

Zoltai Gusztáv magyar kormányzati környezetben

Zoltai Gusztáv magyar kormányzati környezetben

Fotó: MTI/Soós Lajos

Zárjuk ezt a rövid bejegyzést egy 2014-es idézettel. A kérdező D. Horváth Gábor, az akkori Magyar Nemzet akkori szerkesztője, a válaszadó pedig Gulyás Gergely, akkor még országgyűlési alelnök, ma már Zoltait kirúgó miniszter.

– Miként illeszthető a Fidesz kommunista múlthoz való viszonyulásába Zoltai Gusztáv miniszteri főtanácsadói kinevezése?

– Szerintem sehogy. Egy volt kommunista munkásőr kormány-tanácsadói kinevezése kibékíthetetlen ellentétben áll mindazzal, amit a totalitárius diktatúrákhoz való viszonyulásunkról sokszor és sokan elmondtunk, ahogy az alaptörvény értékrendjével is összeegyeztethetetlen.

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámon.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.