Könyv

  • Bolti ár: 5 900 Ft
  • Kiadói akciós ár: 4 720 Ft / Kedvezmény 20%
  • Digitális ár: 3 990 Ft
  • Kiadói hűségprogram: 3 540 Ft / Kedvezmény 40%
  • Vásárlási tudnivalók

20 séf 100 recept

Egyszerre riportkötet és szakácskönyv, a szerzők a Magyar Konyha magazin újságírói.

Megszokott és ismeretlen alapanyagok, régi és új technológiák, meglepő ízkompozíciók, számtalan profi tipp és ötlet, hogy az ételek otthon is elkészíthetők legyenek. Mellette a tanulságos és olykor meglepő életutakon keresztül bepillanthatunk az elmúlt évtized kulináris forrongásaiba, a különböző divatok és irányzatok sokszínűségébe, a csúcsgasztronómia kulisszatitkaiba. Az elmúlt években a magyar gasztronómia „forradalmi” változásokat ért meg. Lett három Michelin-csillagos éttermünk, két magyar séf is bekerült a Bocuse d’Or szakácsverseny lyioni döntőjébe, 2016-ban pedig Budapest rendezheti a kulináris világ legnagyobb presztízsértékű séfversenyének európai döntőjét. A könyvből azokat a szakácsokat ismerhetjük meg, akiknek ebben a fejlődésben oroszlánrészük volt.

Aki átböngészi az interjúkat, bele-belekóstol az ételekbe, meglepő felfedezést is tehet. Az útkeresés, a szemléletváltás, a rengeteg vita ellenére a magyar étkezési kultúra egy és oszthatatlan. Élő szövet, amely folyamatosan változik, valódi értékei búvópatak módjára mindenütt felfedezhetők. Nincs ugyanis százféle magyar konyha, csak kettő: a jó meg a rossz.

Megjelenés: 2014. december