valasz.hu/kronika/2008-ban-sorsdonto-esemeny-kovetkezett-be-a-csalad-eleteben-73408/?

http://valasz.hu/kronika/2008-ban-sorsdonto-esemeny-kovetkezett-be-a-csalad-eleteben-73408/?

Meghalt a „lélegző" körömlakk lengyel feltalálója

/ 2013.02.26., kedd 04:52 /

Ötvenhét esztendős korában elhunyt Wojciech Inglot lengyel vegyész és üzletember, az Inglot nevű kozmetikai cég alapítója és vezetője, akinek „lélegző" körömlakkja óriási sikernek bizonyult a muszlim nők körében.

Inglot váratlanul halt meg szombaton, miután belső vérzést szenvedett - mondta el az elhunyt barátja és egyben üzlettársa, Mariusz Ziomecki. Inglot 1955 júniusában született Przemyslben és a krakkói Jagelló Egyetemen tanult kémiát.

1989-ben kezdett kozmetikai termékeket gyártani, amelyekkel először hazájában, majd nemzetközileg is jelentős sikert aratott. A cég termékeit, amelyek között körömlakkok és szemhéjpúderek sorakoznak, ma már ötven ország mintegy négyszáz üzletében és bevásárlóközpontjában lehet kapni.

Az Inglot nemrég váratlan sikert aratott „lélegző körömlakkjával" a muszlim nők körében. A speciális festék átengedi a levegőt és a vizet, szemben a hagyományos lakkokkal, amelyek teljesen elzárják a körmöket, ezzel vallási probléma elé állítva a hithű muszlim nőket. A napi imádkozások előtti mosakodás során ugyanis a víznek érintenie kell a kezeket, a karokat és a körmöket is, ezért sok nő kerüli a körömlakkok használatát.

A lélegző lakkot négy éve fejlesztette ki a cég, de csak az után lett bombasiker a muszlim nők körében, hogy egy iszlám hittudós novemberben a muszlim törvények alapján engedélyezhetőnek ítélte a terméket.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.