Meghalt Manolo Escobar spanyol énekes, az Y viva Espana szerzője

/ 2013.10.25., péntek 04:51 /

Meghalt Manolo Escobar, az egyik legnépszerűbb spanyol slágerénekes, az Y viva Espana szerzője - hozta nyilvánosságra csütörtökön a zenész családja.

Az énekes és színész, aki legnagyobb sikerét négy évtizeddel ezelőtt az Y viva Espana című dallal érte el, 82 éves korában, rákbetegség következtében hunyt el.

Mintegy nyolcvan hanglemezt készített. Az 1973-ban megjelent Y viva Espana című nagylemeze eredeti változatából hatmillió, az újabb kiadásokból tízmillió kelt el, 1992-ig ez volt a spanyol zene történetének legnagyobb példányszámban eladott lemeze. Az El Porompompero című slágere is nagy népszerűségre tett szert.

Színészként több mint húsz játékfilmben szerepelt, ő volt a hatvanas-hetvenes években gazdaságilag egyre erősödő Spanyolország szimbóluma. Az ország délkeleti részén, El Ijidóban született, földműves és kisvállalkozó szülők tíz gyermekéből az ötödikként. Több fivérével együtt fiatal korában Barcelonába költözött.

1959-ben feleségül vett egy Costa Brava-i nyaralóhelyen megismert német lányt, a pár egy kislányt fogadott örökbe. A kilencvenes évek elején a család a kelet-spanyolországi Benidorm tengerparti fürdőhelyre vonult vissza, az énekes itt élt haláláig.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.