valasz.hu/kronika/2008-ban-sorsdonto-esemeny-kovetkezett-be-a-csalad-eleteben-73408/?

http://valasz.hu/kronika/2008-ban-sorsdonto-esemeny-kovetkezett-be-a-csalad-eleteben-73408/?

Tóth Auguszta a legfittebb POSZToló

/ 2013.06.10., hétfő 04:30 /

Tóth Augusztának méltán jár a legfittebb színésznő címe, hiszen még a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) alatt is edz. Nemrég reggeli mozgásként a pécsi tévétoronyig futott fel és vissza.

Fotó: Simara László
Szó sincs arról, hogy a Nemzeti Színházban ősszel kezdő színésznő sanyargatná magát. Futni szeret, de mint elárulta: saját hangulati edzéstervet alakított ki. A POSZT-ra érkezve első nap még nem volt ideje mozogni, második nap azonban autóval feltérképezte a terepet. „Először a Tettyét néztem meg, de az túl könnyűnek bizonyult, a harmadik nap Kuna Károly kollégám javaslatára elfutottam a tévétoronyig és vissza" - árulta el.  

Aki ismeri Pécset, tudhatja, hogy a Belvárostól a tévétorony oda-vissza egy tízkilométeres útvonal. „Azt hittem, megdöglök, pedig futottam már tíz kilométeres távot, csak nem 14 fokos lejtőn. Az utolsó egy kilométeren nagyon elfáradt a térdem" - vallotta be.

Mint kiderült, Tóth Auguszta nem most kezdte a tudatost testedzést. A feltűnően karcsú színésznő otthon, Törökbálinton is, amikor csak teheti, fut. Mint mondta, számára fontos a természet közelsége, hiszen ott tud csak kiengedni. „Nekem nagyon régóta fontos a sport. Télen jóga, torna, nyáron futás, úszás, de az tény, hogy nem lehet visszaélni a szervezetünkkel, a lelkünkkel. Van, amikor pihenni kell."

A mozgásról úgy fogalmazott: mind fizikai, mind lelki tréning szempontjából fontos.  „Főleg azért, mert elég kemény darabokat játszottam az utóbbi időben: Csárdáskirálynő, Trió, Mágnás Miska. Számomra fontos, hogy a spárgát én csináljam meg. Az előadásért mindent meg akarok tenni! Ha fejen kell állni, fejen állok, ha fel kell mászni magasba, akkor felmászok, és legyőzöm a tériszonyomat" - tette hozzá.

A Nemzeti Színház következő évadával kapcsolatban Tóth Auguszta elárulta, hogy nagyon nagy lelkesedéssel, örömmel és izgalommal várja a közös munkát. „Izgulok, hogy jó karban legyek, és mindaz, ami bennem van, előjöjjön a színpadon. Konkrét előadásokról még nem tudunk beszélni, de a Vitéz lélekkel kezdek, az biztos."

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.