A nap kultúrsokkja a Tankcsapda-sör

/ 2014.06.03., kedd 12:20 /

Már kapható a nyári fesztiválszezon új terméke: a Tankcsapda-sör. Reggel a sarki közértben szúrtam ki. Kicsit utánaolvastam, elvileg a zenekar egyedi ízlése alapján készült a Soproni gyárában, kábé spinoff-sörként.

A lázadáshívő rajongókat nyilván birizgálja, hogy vajon mennyire rock'n roll a zenekarnak beállni az egyik legkommerszebb sörmulti alá. (Pedig volt már Tankcsapda-pálinka is, tehát a jelenség sem új!) Az önazonos rockerséget követelő mozgalomnál  vannak megunhatatlan témák (Tényleg sátánhívő a Marilyn Manson/a Slayer/akárki? Tud-e dobolni Lars Ulrich? stb.), amiket aztán gyilkossági kísérletekig fokozva tárgyalnak egy-egy vidéki motoros találkozón. Vagy a Szigeten. A Tankcsapda elkurvulása is ilyen slágertopic, tessék megnézni bármelyik vonatkozó kommentfolyamot a videóik és a róluk szóló hírek alatt.

Pedig húsz évig színpadon állni, közben valamilyen drog- vagy alkoholtúladagolásban nem elhalálozni, sőt mindig újat mutatni, zenélésből meg is élni önmagában is teljesítmény az átlag rockzenésznek, így ez a vita alapvetően hülyeség. Még akkor is, ha tényleg bután fest a Mol hirdetése az új klip intrójában:

Aki pedig Lukácsék régi énjére vágyik, hallgassa meg mondjuk a Fekszem földönt, 1992-ből. Ott még valódi rock-életérzés tapad a sörhöz:

A falhoz vágott üveget nézem,
Innék még, ha lenne pénzem.

 

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.