Tovább nyomoznak a francia diáklány halála ügyében

/ 2013.04.08., hétfő 06:40 /

További nyomozást rendeltek el az Ophélie Bretnacher francia diáklány halála miatt indított ügyben - olvasható a Borsban.

A lap hétfői száma szerint több mint egy év után az olasz hatóságok megküldték a lány exbarátjának vallomását, amelynek kiértékelése után a nyomozás folytatásáról döntöttek.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta: további tanúk kihallgatása vált indokolttá. A nyomozás határideje május 9., amely meghosszabbítható - tette hozzá.

 

Rosta

Élő Anita

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

Eltiltják a gyógyítástól a „150 ezres” orvost

Azonnali hatállyal eltiltja a gyógyító munkától a veszprémi kórház azt az orvost, aki ellen a megyei főügyészség immár másodszor emelt vádat. A nőgyógyásznak nem volt elég 50 ezer forint a betegektől, 150 ezret kért. Előre.

Még egyszer Hóman Bálint háborús bűnösségéről

Március 6-án a Fővárosi Törvényszék jogerősen felmentette Hóman Bálint néhai kultuszminisztert a háborús bűntett vádja alól. A Rubicon történelmi magazin most címlapon foglalkozik a témával. Néhány érdekes adalékot ajánlok az olvasó figyelmébe.

Lázár János sírfelújításba kezd

Az első világháború befejezésének századik évfordulójára állami forrásokból a hazai és külföldi magyar katonai temetőket, emlékműveket is felújíthatják. A friss Heti Válaszból kiderül: régi adósságot törlesztünk ezzel.

Mindenki lyukra futott: a finnek mégsem törlik el a tantárgyakat

Ahogy a kézírás tanítását, úgy a tantárgyakat sem szüntetik meg Finnországban, hiába esett hasra a fél világ az ájulva tisztelt finn oktatás legfrissebb újításától. A friss Heti Válasz a finn csoda nyomába eredt, és megvizsgálta, mit érdemes valóban átvenni belőle.