Elhunyt Takács Zsolt, fotós

/ 2012.09.11., kedd 16:09 /

Takács Zsolt 1972-ben született Budapesten. Színházi berkekben az egyik legismertebb és elismertebb fotósként tartották számon.

A szinhaz.hu internetes portál szerkesztősége kedden reggel tette ki felületére a hírt, melyben mély fájdalommal búcsúznak kollégájuktól.

Takács Zsolt komoly betegséggel küzdött. Egy riportban, amelyben az esküvői fotózásról kérdezték - amit a színházi munkáihoz hasonlóan komolyan vett - úgy fogalmazott: „Alkalmazkodó vagyok, rugalmas, kreatív, és türelmes". Kollégái is így ismerték, és sokszor dicsérték, hogy a szelíd és halkszavú fiatalember mennyire észrevétlenül és nagy gonddal tud dolgozni, egyáltalán: mennyit tud dolgozni.

Rosta

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

Ezért zár be a Magyar Színház két hétre

Két elszomorító színházi történet zajlik ma Budapesten. Az egyik a Bárka Színházé, a másik a Magyar Színházé. Az előbbi már bezárt, nem is indított évadot, az utóbbi most zár be, bár csak két hétre.

Ő segíti hatalomra a görög radikális baloldalt

Panosz Kammenosz, a Független Görögök pártjának (ANEL) vezetője első látásra szöges ellentéte az új görög miniszterelnöknek, Alekszisz Ciprasznak: újdonsült baloldali koalíciós partnerével szemben Kammenosz pártja a jobboldalról gyűjti szavazóit, és ehhez - a bevándorlás- és EU-ellenesség mellett - az antiszemita felhangoktól sem riad vissza.

Merkel gratulált Ciprasznak

Angela Merkel német kancellár kedden gratulált Alekszisz Ciprasznak abból az alkalomból, hogy a görög politikus hétfőn letette a miniszterelnöki esküt.

Űrutazás a Gellért-hegyről

Bicentenáriumát ünnepelné idén a Gellért-hegyi Egyetemi Csillagvizsgáló, amelynek maradványaira építették a Citadellát. A létesítményt Pollack Mihály tervezte, és még külföldről is eljöttek megcsodálni korának nevezetes építményét.