Elhunyt Helyey László

/ 2014.01.03., péntek 13:00 /

Életének 66. évében elhunyt Helyey László Jászai-díjas színész.

Helyey 1948. május 21-én született Újpesten. 1975-ben szerzett a diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a kaposvári Csiky Gergely Színházhoz szerződött. 1978-tól a Nemzeti Színház művésze lett, majd 1982-ben a Katona József Színház egyik alapító tagja volt. 1984-től ismét a kaposvári Csiky Gergely Színház társulatában játszott, 1986-ban pedig a Pécsi Nemzeti Színházban folytatta színészi pályáját. 1987-től a szolnoki Szigligeti Színházban lépett fel, 1989-ben újra a kaposvári Csiky Gergely Színházhoz szerződött. 1992-től a Budapesti Kamaraszínház művésze lett, de annak megszűnte után 2011-től az Újszínház társulatához tartozott. Címszerepet játszott az Országjáró Mátyás király című előadásban, emellett szerepelt Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek,  Páskándi Géza Vendégség valamint Jókai Mór a Bolondok grófja című színművében is.

Helyey Lászlót nemcsak színpadi, de szinkron szerepei miatt is egy ország kedvelte. Ő adta a hangját Gerard Depardieu-nek, Donald Sutherlandnek, Alan Rickmannek, de emlékezetes, mint a Mátyás király-mesék mesemondója, vagy az Amélie csodálatos életének narrátora.

A színész egy soproni vendégjáték próbáján lett rosszul még korábban, ahol Molnár Ferenc Üvegcipő című színdarabjában szerepelt volna, de végül nem tudta vállalni az előadást, mert fulladásos rohamok kínozták. Ezután nem sokkal az intenzív osztályra került tüdőembóliával, ahol november óta kezelték, ám állapota nem javult.

A 66 évesen elhunyt színművészt az Újszínház saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.