Az ő rövidfilmjéért őrül meg most az internet

/ 2014.11.03., hétfő 09:44 /
Tóth Barnabás rendező

Tóth Barnabás rendező

Hétvégén valószínűleg csak az nem osztotta meg/látta megosztva a közösségi oldalakon az Újratervezés című rövidfilmet, aki az idejét árnyékolt sötétkamrában, növények társaságában töltötte. Pedig a hirtelen – egy friss versenyjelölés miatt – felkapott mű két évvel ezelőtt készült, alkotója sem ma kezdte a szakmát.

Kis keresgélés után kiderül, hogy Tóth Barnabás rendező 37 éves, Franciaországban született, 2004-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, rendező és producer szakon. A Momentán Társulat alapító tagja. A Port.hu-n látható tekintélyes alkotói listája szerint az Újratervezés (My Guide) távolról sem az egyetlen rövidfilmje. Első nagyjátékfilmje a Rózsaszín sajt volt, mely saját apa-fiú kapcsolatát dolgozza fel. Szinkronszínészként feltűnt többek között a Trainspottingban és a Majd megdöglik érte című filmben, de állítólag a Gumimacikban is. Vallomása szerint rajong Budapestért.

Arra kérdésre, hogy mit szeretne kifejezni alkotásain keresztül, Tóth a Neighbour Art blognak azt mondta: „Hogy mindannyian elesettek és emberiek vagyunk, és hogy a szeretet a legkevésbé értelmetlen emberi cselekedet.” Stílusát pedig így jellemzi: „Hollywoodból a humanizmus, a csehektől a kisreál, a franciáktól a könnyedség, mindez itthonra adaptálva.”

Ha valamilyen csoda folytán mégis elkerülte volna a figyelmét az Újratervezés, lent megnézheti.

Frissítés: most tudtam meg, hogy Tóth Barnabás játszotta Bereményi Géza Eldorádó című filmjében a kis Imi Valkót is! Mekkora már.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.