valasz.hu/kronika/george-clooney-menyasszonyat-egy-ensz-bizottsag-tagjava-jeloltek-103087

http://valasz.hu/kronika/george-clooney-menyasszonyat-egy-ensz-bizottsag-tagjava-jeloltek-103087

Básti Juli távozik a Nemzeti Színházból!

/ 2015.03.04., szerda 10:47 /

A Válasz.hu információi szerint tizenkét év után közös megegyezéssel távozott a Nemzeti Színháztól Básti Juli – a színésznő fotója és életrajza már nem szerepel a színház honlapján sem.

A távozás oka nem személyes, nincs konfliktus a színésznő és a Nemzeti Színház vezetése között. Básti Juli a Centrál Színházban folytatja – eddig is több szerepben láthatták már ott –, ahol férje, Puskás Tamás az igazgató.

Básti Lajos és Zolnay Zsuzsa lánya 1980-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, ahol Simon Zsuzsa osztályába járt, de tanította színészi mesterségre Major Tamás, Babarczy László és Székely Gábor is. Diploma után a kaposvári Csiky Gergely Színházhoz szerződött, majd a budapesti Katona József Színház tagja lett. Színházban és filmen is számos kiemelkedő alakítással hívta fel magára a figyelmet. 1987-ben lemezt készített Cserhalmi Györggyel, a Hallgass kicsit szerzői Dés László és Bereményi Géza voltak.

„A színészetben az a jó, hogy a fele elmélyülés, befelé figyelés – vallja Básti Juli. – Hogy jó legyen valaki, ahhoz elég némi adottság, ügyesség, fogékonyság, és kicsi szerencsével karriert is lehet csinálni ennyiből. De ha ennél több akarsz lenni, egy picivel is, ahhoz a százszorosát kell adnod. Szenvedélyben, odaadásban, fegyelemben, koncentrációban, munkában. A különbség formálisan olykor alig vehető észre, a lényeget tekintve viszont ég és föld. Az egyik hatásos, a másik meg is tud érinteni. Hogy eljutok-e idáig, nem tudom, de hogy ezért igyekszem mindent megtenni, az biztos.”

Básti Juli Margaret és Szervét Tibor Mike szerepében David Lindsay-Abaire Jó emberek című drámájának próbáján a budapesti Centrál Színházban

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.