Díjnyertes kutyák pusztultak el a tűzben

/ 2010.01.07., csütörtök 20:08 /

A család akkor érkezett haza, amikor már füstölt az épület, amely pillanatok alatt teljes terjedelmében égett.

Porig égett a Tahitótfaluban kigyulladt családi ház, személyi sérülés nem történt, ám a tűzben két díjnyertes kutya elpusztult - közölte a tűzoltóság az MTI-vel.

A Szentendrei Tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy r.a 100 négyzetméteres faházban lakó öttagú család nem volt otthon a lángok fellobbanásakor. Épp akkor érkeztek meg, amikor már füstölt az épület, amely pillanatok alatt teljes terjedelmében égett.

A tűzoltóknak a házban lévő három gázpalackot még sikerült kihozniuk, de az ebtenyésztő család két díjnyertes kutyáját már nem sikerült megmenteni - mondta Benke Donát.

A szóvivő - idézve a családfő szavait - azt is közölte, hogy valószínűleg a vízmelegítő elektromos zárlata állhat a tűzeset hátterében. A tűzoltók jelenleg az utómunkálatokat végzik, ami faház esetében órákig eltarthat. Az anyagi kár mértékéről egyelőre nincs információ.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Betont mindenhova!

Az egyik helyen a teniszre hivatkozva emelnek betonmostrumot, Zuglóban viszont a teniszpályákat veszik el egy fedett futópálya kedvéért.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg blöff volt a rezsicsökkentés?

A földgáz külföldi áresése valóban lehetővé tett volna egy méretes lakossági gázárcsökkentést 2015–16 táján, a kormány azonban inkább tartalékba rakta az erre fordítható összeget. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.